Dupa "Descoperiti minunile lumii", editura americana Rider's Digest lanseaza o a doua carte in Romania si anume "Mari enigme ale trecutului".

Cele 91 de povestiri din volum sunt grupate in sapte sectiuni: "Disparuti fara urma", "Morti in imprejurari suspecte", "Personaje ciudate si enigmatice", "Vinovat sau nevinovat?", "Adevar si legenda", "Intrebari fara raspuns" si "Greseli fatale".

Veti gasi intamplari legate de contele Dracula, lordul Byron, Mozart sau Romeo si Julieta sau Mata Hari. O alta serie de povestiri sunt legate de marile evenimente care au schimbat cursul istoriei, precum atacul de la Pearl Harbour, batalia de la Waterloo, afacerea Watergate sau invadarea Rusiei de catre Hitler.

Chiar daca multe dintre povestirile si intamplarile istorice cuprinse in acest volum va sunt deja cunoscute, mai mult ca sigur veti fi captivati de modul de abordare si de prezentare a informatiilor.

Pentru ca, pe langa subiectele interesante pe care le abordeaza, cartile editate de Reader's Digest chiar fac toti banii, chiar si numai pentru conditiile grafice exceptionale in care sunt editate. Acest al doilea volum are 440 de pagini ilustrate cu fotografii, desene si reproduceri dupa gravuri sau picturi.