Libaralii acuza PNA ca a executat o comanda politica deschizindu-i dosar lui Radu F. Alexandru

PNA a anuntat, ieri, constituirea dosarului penal 214/P/2004, privindu-l pe senatorul PNL Radu F. Alexandru, in urma denuntului formulat de consilierul presedintelui PRM, Nati Meir. Acesta il acuza pe senatorul liberal de fapte de coruptie si a adus ca proba o caseta in care este inregistrata o convorbire cu Radu F. Alexandru.

In replica, PNL acuza PNA ca executa o comanda politica si crede ca scopul acestei actiuni este denigrarea candidatului Aliantei D.A. la presedintie, Theodor Stolojan.

Caseta inregistrata, principala proba al lui Nati Meir adusa de acesta procurorilor anticoruptie, este o facatura grosolana, cu pretentii de “Watergate dimbovitean”. Un kitsch prost regizat, in care Radu F. Alexandru ar fi promis favorizarea unor contracte de constructii daca Alianta D.A. ar ajunge la guvernare.

Prezentata presei in timpul unei conferinte, toata aceasta inscenare s-a dovedit a fi un mare balon de sapun. Intimplator sau nu, Nati Meir a incercat sa atraga in scandal si numele lui Theodor Stolojan, presedintele PNL.

In acest moment, Radu F. Alexandru nu este acuzat de nimic. PNA a inceput urmarirea penala “in rem”, adica in linii generale, si fara o incadrare juridica. Ieri, procurorii sectiei de combatere a coruptiei, au ascultat caseta si l-au audiat pe Meir. “Deocamdata vorbim doar de constituirea unui dosar penal. Radu F.

Alexandru va fi audiat de procurorii PNA”, ne-a declarat Gabriela Neagu, purtatorul de cuvint al PNA. Senatorul liberal s-a aratat surprins cind a auzit ca PNA a dat curs denuntului formulat de Naty Meir.

“Tinta este Stolojan”

“Nu eu sint tinta. Eu cred ca este in primul rind Theodor Stolojan, si nu Radu F. Eu sint doar treapta sau portita prin care se ajunge la Stolojan”. Radu F. Alexandru are vina sa. Lui i se poate reprosa faptul ca a acceptat o intilnire cu Meir. “Initial am evitat sa ma intilnesc cu el.

Dar mi-a spus ca vine cu un mesaj de la Ariel Sharon si de la Simon Peres”, ne-a explicat senatorul liberal. El a adaugat ca asteapta sa fie invitat la audieri de procurori si ca nu va ascunde nimic din ceea ce stie.

La rindul sau, Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvint al PNL, a declarat pentru Mediafax ca demersul PNA este ilegal. Nicolaescu sustine ca, potrivit Constitutiei si legilor in vigoare, un parlamentar nu poate fi cercetat sau urmarit penal decit de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

“In aceasta situatie, actiunea PNA este o comanda politica, pentru ca altfel nu se explica o asemenea ilegalitate”, a aratat Eugen Nicolaescu. El a mai spus ca oricum PNA a inceput urmarirea penala in acest caz pe baza unor probe “fara nici un fel de relevanta”.

Liberalii il considera pe Nati Meir “exponentul PSD in lupta cu opozitia si in special cu Alianta PNL-PD”. “Actiunea PNA are un singur scop, respectiv denigrarea candidatului Aliantei D.A. la Presedintia Romaniei, care este cel mai bine plasat in sondajele de opinie, inclusiv in cel realizat la comanda lui Ion Iliescu”, a mai declarat Nicolaescu.

Purtatorul de cuvint al PNL a acuzat implicarea institutiilor statului in incercarile de denigrare a liderilor opozitiei. Astfel, considera el, PNA a facut un exces de zel, “avind in vedere ca aceeasi promptitudine nu a fost dovedita din partea PNA in cazul “baronilor” PSD”.

Va reamintim ca PNA are in lucru, de ceva vreme, dosare precum cel in care este cercetat primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, ori cel al baronilor de Gorj si Ilfov, Nicolae Mischie si Bebe Ivanovici.

“Intelegeri intre CVT si Ion Iliescu”

“Intelegerile incheiate de Corneliu Vadim Tudor cu Ion Iliescu si Octav Cozmanca nu se refera doar la formarea unei coalitii de guvernare dupa alegerile din acest an, ci si la atacarea reprezentantilor opozitiei.

In acest caz, PNA, subordonat complet PSD, colaboreaza fatis cu Nati Meir”, a declarat purtatorul de cuvint al Aliantei Populare, Mugur Ciuvica, citat de AM Press.

El a adaugat ca justitia a ingropat dosarele in care erau implicati lideri ai PSD (ex: cazurile “Jimbolia”, “Afise electorale”), a eliberat sau a scos de sub urmarirea penala pe Victor Athanasie Stanculescu, Mihai Chitac, Razvan Temesan si Zaher

Iskandarani.

PRM-ul, prieten acum cu PNA

Nati Meir nu a putut sa-si acunda bucuria la auzul stirii ca PNA a deschis dosar pe numele lui Radu F. Alexandru. “Multumesc PNA pentru profesionalismul si solicitudinea de care au dat dovada pina in acest moment, in ceea ce priveste acest grav caz de corptie”, se arata in comunicatul trimis de PRM.