Dinamo a stiut de ce trebuie sa fie precauta inaintea meciului de la Zilina. Daca era cineva care credea ca ros-albii vor avea un galop de sanatate in fata slovacilor, s-a inselat. Campionii fusesera avertizati ca oamenii lui Jurkemik joaca aproape perfect la ofsaid, cu o linie de patru fundasi care se coordoneaza robotic la iesiri.

Regula a functionat si aseara, caci Danciulescu si Niculescu n-au reusit sa dejoace decit o singura data tactica galben-verzilor. Clau-gol a scapat singur in minutul 51, dar Mucha a parat exceptional sutul nouarului dinamovist.

Apoi, "ciinii" stiau ca pericolul numarul unu e Sestak. Virful slovacilor a facut vraiste apararea bucuresteana in prima repriza, cind i-a depasit in special pe viteza pe greoii Alistar si Ciobotariu.

A sutat o data in plasa laterala (7), Cristi Munteanu i-a parat o "bomba" in situatie de unu la unu in careu (24), Alistar a deviat in ultimul moment din apropierea stilpului din stinga lui Babicu' (26). Recitalul lui Sestak a fost completat de Vomacka (45), iar in mitanul secund de Sminsky (54), Dunica (62, 64) si Bartos (80).

In toate situatiile, numai norocul si Cristi Munteanu i-au salvat pe "ciini" de la primirea unui gol, caci portarul ros-albilor a scos, in special pe final, citeva mingi aproape imposibile.

Romanii n-au prea izbutit sa-si impuna punctul de vedere, dar au lovit decisiv in ultimul minut. Danciulescu a primit o pasa in preajma punctului de la 11 metri de la Petre, a pivotat pe linga fundasul de marcaj si l-a executat pe portarul advers.

Ando il vrea pe Sestak!

Antrenorul Ioan Andone s-a aratat impresionat la finalul intilnirii de prestatia virfului Sestak. Imediat dupa ce a iesit de la vestiare, el l-a interpelat pe vicepresedintele Vladimir Cohn, rugindu-l sa demareze tratative pentru transferul nouarului slovac, abia adus la Zilina in urma cu 6 luni. In virsta de 21 de ani, jucatorul are un salariu de 15.

000 de dolari, romanii putindu-i oferi un venit mult mai consistent. "I-am studiat foarte serios pe cei de la Zilina, dar nu ma asteptam totusi sa aiba atita forta ofensiva", a subliniat la final antrenorul Ioan Andone.

"In timpul meciului, am simtit uneori dureri in ficat la fel cum a patit Doroftei in disputa cu Gatti! Bine insa ca ai nostri au invins pina la urma"

Marcel Popescu, comandant CS Dinamo

"N-am facut o partida reusita. Am cistigat cu sansa, dar bine macar ca am invatat din experienta anului trecut. S-au facut greseli prea multe si probabil vor aparea schimbari"

Ioan Andone

"Nu sintem deja calificati. Slovacii au aratat foarte bine de la mijloc in sus si ne-au surprins. Vom fi insa mult mai atenti la Bucuresti, pentru ca de-acum stim ce pot"

Florentin Petre

"Ne-am fi multumit si cu un 0-0 dupa cum au decurs ostilitatile. Cristi a facut insa in poarta un meci senzational si lui i se datoreaza in mare parte rezultatul de la Zilina"

Ionel Danciulescu

"Apararea lui Dinamo mi s-a parut extrem de vulnerabila. Pacat ca n-am stiut sa profitam de erorile lor. Ne putem califica dupa returul de la Bucuresti"

Benjamin Vomackai

"S-a vazut ca trebuie sa transpiram din greu ca sa cistigam. Sintem inca la inceput, de aceea ne-am impus mai greu. Ma simt bine, doar am invins! Orice succes aduce dupa sine alt succes. Trebuie sa raminem in continuare concentrati la maximum si sa nu le lasam slovacilor nici o sansa"

Andrei Margaritescu

--------------------------------------------------------------------------------

„M-au impresionat slovacii!”

Eroul meciului de la Zilina, Cristi Munteanu, spune ca Dinamo nu are sanse mai mari de calificare dupa victoria de aseara

Cristi, de cind n-a mai avut o echipa adversa in fata lui Dinamo atitea ocazii ca Zilina?

Nici nu mai imi amintesc! Au o echipa foarte buna, care m-a impresionat. Nu au evoluat dezlinat sau intimplator, ci extrem de calculat. Au pus mingea jos, au legat pase, nu au mers doar la «bufa-bufa», sus cu mingea in careu! Le-a convenit si terenul mai dificil. Chiar daca am invins, sansele de calificare ramin egale si ne asteapta un meci teribil de greu la Bucuresti.

O sa-i bagi putin in sedinta pe fundasi, care te-au cam lasat in citeva situatii doar cu atacantii adversi?

Nu. Asta e misiunea mea, sa scot ce trebuie! Si ei au muncit foarte mult, au pus capul la contre, nu s-au dat la o parte de la nici un tackling. Important e ca, una peste alta, a iesit bine pentru noi, chiar daca n-am avut o evolutie stralucita la Zilina.

Cine ti-a placut de la slovaci?

Sestak, bineinteles, si cheliosul ala de pe dreapta, numarul 10 de la ei, Barcik.

Aveati viata mai grea daca intilneati o echipa mai baftoasa?

Am fi avut mari probleme. Stiti cum e insa cu asta: mai trebuie sa ni se intimple si noua sa nu prindem zile stralucite, dar sa obtinem un rezultat bun. Prea se intimpla numai la altii!

Altul era scorul daca Danciulescu semna cu Nantes si nu mai era azi la Dinamo?

Dar ce se intimpla daca Danciulescu ar fi cazut in careu la faza golului in loc sa insiste si sa finalizeze? Altul poate ca s-ar fi aruncat ca sa obtina penalty. Danciu a avut insa maturitatea sa gindeasca repede faza si sa marcheze.

A zis ca ai merita un cadou pentru prestatia ta, dar asteapta si el un dar pentru gol.

Ce cadou sa-mi faca? Sa mai dea si el un gol la Bucuresti si ma declar multumit.

--------------------------------------------------------------------------------

5 fani retinuti de Politie!

Suporterii ajunsi la Zilina au facut scandal, ajungindu-se la lupte de strada

Majoritatea suporterilor dinamovisti au sosit la Zilina ieri dimineata. Centrul orasului, precum si aleile din jur au fost luate cu asalt de fanii "ciinilor", 200 la numar. O parte au preferat sa-si faca intii poze in apropierea monumentelor sau au escaladat constructiile arhitectonice din mijlocul fintinilor arteziene.

Marea majoritate au aterizat insa direct pe terase si au pornit incalzirea pentru meci cu seturi consistente de bere. Unii aveau totusi in fata si sticle de suc, pe care le-au ascuns insa imediat. "Pititi-le, ba, ca ne facem de rusine in tara!", a dat ordin unul dintre liderii mesenilor.

Au desfasurat fulare si bannere si au inceput sa cinte din toti rarunchii, spre mirarea localnicilor, oameni ponderati de felul lor.

Dupa-amiaza, in Piata Centrala din Zilina s-a iscat un incident la care au participat citiva suporteri ai "ciinilor", iar politia a ripostat.

Dupa o lupta in care bastoanele din cauciuc au zburat prin aer si pe spinarea romanilor, cinci fani au fost dusi la sectie si au fost retinuti! Desi s-a insistat pentru eliberarea lor, slovacii n-au fost de acord si abia astazi, daca nu intervine ceva neprevazut, cei cinci vor fi insotiti pina la granita si vor fi pusi in libertate.

--------------------------------------------------------------------------------

Serviti de fata fostului antrenor de la Zilina!

Doi dintre fanii campionilor au fost serviti cu bere chiar de fata unuia dintre fostii antrenori ai Zilinei din urma cu patru sezoane, Jaroslav Goffa. Martina Goffa e chelnerita la una dintre terasele din centrul orasului si s-a declarat fan infocat al formatiei locale.

"Imi pare rau ca nu voi putea fi la meciul cu Dinamo pentru ca nu stiu daca imi termin jobul pina la ora partidei", a spus surizatoarea Martina.

Au renuntat la vizita in oras

In dimineata jocului, dinamovistii au avut program de voie. Pentru ca hotelul "Branica" e destul de departe de Zilina, la circa 20 km, fotbalistii n-au vrut sa mearga intr-o vizita prin oras, aflind ca nici nu prea au ce vedea, nici magazine selecte pentru cumparaturi nu sint.

Ei au preferat sa faca o scurta plimbare in jurul stabilimentului situat intr-o zona mirifica, inconjurat de paduri si multa verdeata. "Bine ca nu vine ursul peste noi!", a glumit secundul Dorin Mateut. Citiva dintre jucatori ar fi dorit sa schimbe niste mingi peste fileu pe cele doua terenuri de tenis aflate in cadrul complexului, dar, cum a inceput sa ploua, au renuntat si la aceasta idee.

VIP-urile au stat la tribuna a doua

Oficialilor dinamovisti le-a fost rezervat un mic sector la tribuna a doua, construit special pentru VIP-uri. De acolo au vazut meciul Nicolae Badea, Cristi Borcea, Gigi Netoiu, generalii Toma Zaharia si Constantin Sorescu, Sever Rocsin, consilierul premierului, Marius Vizer si Adalbert Kassai, din partea FRF.

Tot in aceeasi zona a stat si Vlad Munteanu, singurul jucator dinamovist care nu a fost trecut pe foaia de arbitraj.

Poza veche de doi ani

In programul oficial al partidei s-au strecurat o gramada de erori in prezentarea echipei dinamoviste, greseli care se regasisera in zilele anterioare si in presa.

Astfel, poza lui Dinamo e una veche de doi ani, in imagine aparind Frasineanu, Bolohan, Mitea, Craciunescu, Tamas si Stinga! Lotul la zi al campionilor nu e nici el ferit de "scapari", caci in grupul pentru sezonul 2004-2005 apar nominalizati Preda, Perenyi, Barcauan, Vatavu si Cristi Ciubotariu.

Bere si hot-dog la discretie

In vecinatatea stadionului MSK, spectatorii au putut sa-si faca plinul cu bere inaintea meciului Zilina - Dinamo. Care pe terasa, care in picioare, in curtea arenei, fanii discutau probabil aprins pe marginea intilnirii ce se apropia, sub directa supraveghere a unui grup de jandarmi, gata sa intervina in cazul aparitiei unor tulburari. Costind in bani romanesti intre 10.000 lei si 50.

000 lei, berea a curs in valuri, fara ca asta sa-i infierbinte prea tare pe suporteri, care s-au comportat civilizat de-a lungul intregii intilniri. In apropierea portilor de acces erau si citeva rulote, la care se vindeau sandwichuri (35.000 lei) si hot-dog (15.000 lei), cozi interminabile creindu-se in respectivele locatii.

Oborul din Zilina

Daca vrei sa faci cumparaturi in Zilina, nu trebuie sa-ti propui sa cumperi produse de lux de la firme cu renume. Nu vei gasi nicaieri Armani sau Versace, ceasuri Cartier sau bijuterii de gala. Singurele locuri mai cu pretentii sint la Kenvelo si Carrefour. In rest, doar magazine domestice se inghesuie pe strazile principale din oras. Poti lua un tricou civilizat cu 100-150 de coroane, adica 100.

000 - 150.000 de lei, o geaca la 200 de coroane (200.000 lei), o pereche de adidasi la acelasi pret. Piata are aerul Oborului: tarabe cu haine second-hand stau linga cele pline cu flori sau cu zarzavaturi. Un kilogram de rosii ajunge, in bani romanesti, pe la 20.000 lei, ardeii 28.000, varza rosie 12.000, cartofii 30.000, adica ceva mai scumpi decit la Bucuresti.

In general insa, la un salariu mediu de 350 de euro, slovacii se descurca rezonabil si tinjesc, ca si noi, sa ajunga la capitolul venituri la nivelul Uniunii Europene, structura in care tocmai au fost acceptati cu ocazia ultimului val de integrare.