Desi Adrian Nastase inca nu si-a anuntat candidatura la functia de sef al statului, surse din conducerea PSD afirma cu certitudine ca el va fi candidatul anuntat la Congresul din 27 august. Aceleasi surse afirma ca nici o alta varianta de candidat nu mai este luata in calcul.

Poate tocmai de aceea Nastase si-a facut un obicei din a transforma orice sedinta de partid intr-un miting electoral in care isi ataca dur adversarii politici, in special pe candidatul Aliantei PNL-PD la Presedintie, Theodor Stolojan. Presedintele PSD a spus, in sedinta Bex, despre Stolojan ca „este un om care are vocatia falimentului“.

„Peste tot pe unde a fost, a lasat in urma faliment. Aceste lucruri vor trebui aratate“, a anuntat Nastase strategia de atac asupra candidatului Aliantei. „Mi se pare foarte ciudat sa vorbim despre fostii comunisti de la PSD cand se stie foarte clar ca Theodor Stolojan a fost secretar de partid in Ministerul Finantelor inainte de 1989“, a adaugat Nastase.

Acesta i-a catalogat pe cei din Alianta PNL-PD drept „o echipa formata din tot felul de fanarioti, care sunt aceiasi care se ascund in spatele lui Stolojan si ne dau lectii de moralitate“, pentru ca lectii de „competenta nu au cum sa ne dea“.

Nastase le-a sugerat liderilor PSD „sa iasa mai mult in dezbaterile publice pentru a sublinia aceste lucruri“, cu toate ca se pronuntase pentru o campanie pozitiva si le reprosase celor din Alianta ca in afara campaniei negative nu au venit cu absolut nimic. „Nu avem cu cine sa ne confruntam din punct de vedere al programelor si ideilor.

Va trebui sa presam Alianta, pentru a prezenta opiniei publice si oamenilor cu care ei ar dori eventual sa conduca Romania, dar si programele, proiectele pe care le au in vedere, ce solutii propun ei“, a incheiat Nastase. Toate acestea le spune chiar persoana care a facut apel, inainte de locale, ca lupta sa fie dusa doar in domeniul programelor si strategiilor.

Conducerea Aliantei a replicat la acuzele lui Nastase: “Atacul liderului PSD este explicabil prin faptul ca amandoi sunt in cursa prezidentiala. In ceea ce priveste problema cu falimentul, afirmatia este hazardata. Iar despre chestiunea cu fanariotii, este simplu. Adrian Nastase reprezinta ultimul fanariot din Romania“, a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu.

Tot el a criticat inconsecventa politica a PSD, spunand ca, in urma cu doua luni, dezavua PRM si politica acestui partid, iar acum se indreapta spre o colaborare fructuoasa.