Numirea in functia de presedinte al filialei PNL Gorj a lui Dan Ilie Morega, fost activist PCR si lider al regimului comunist, nu a deranjat conducerea liberala, care-l va mentine in functie. Morega este unul dintre cele mai controversate nume ajunse in virful PNL in Gorj, judet controlat pina mai ieri de baronul PSD Nicolae Mischie.

Conform unor ziaristi locali, influenta lui Morega in Gorj este comparabila cu cea a baronului Mischie. Purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, a luat ieri apararea comitetului responsabil cu numirea lui Morega, invocind respectarea normelor democratice. “Cazul Morega nu constituie o problema, atita vreme cit alegerea lui s-a facut pe reguli democratice.

Ce a fost el inainte de 1989 este alta discutie”, a sustinut Nicolaescu. El a ignorat complet aspectul moral al accederii in functie a unui fost nomenclaturist, pasind raspunderea pe umerii organizatiei Gorj. “Istoria fiecarui lider de filiala trebuie discutata in interiorul organizatiei”, a afirmat Nicolaescu.

El a minimalizat astfel rolul pe care ar fi trebuit sa-l joace conducerea PNL in desemnarea lui Morega ca presedinte de filiala. Dan Ilie Morega are o biografie incarcata: activist PCR medaliat cu Ordinul “Erou al muncii socialiste”, prefect sub guvernul Vacaroiu, inspector guvernamental al ministrului Octav Cozmanca, vicepresedinte al PRM Gorj.

Acest personaj a ajuns, marti, sef al organizatiei PNL din Gorj, fiind numit interimar de un comitet format din membri ai Biroului Executiv al PNL.