Noul primar al municipiului Cluj-Napoca, democratul Emil Boc, se afla intr-o situatie inedita, dar si delicata. Intr-o serie de procese in calitate de primar, Emil Boc se judeca cu presedintele filialei PD Cluj, care nu este altul decat… Emil Boc. S-a ajuns in aceasta situatie in urma unor procese mai vechi, in care, in calitate de lider al PD Cluj, Boc a actionat in instanta Primaria Cluj.

Acum, Emil Boc se afla in faza de a face recurs la un proces intentat Primariei, la inceputul anului, si castigat de el. Boc a explicat ca este vorba despre un proces deschis la inceputul anului 2004, cand primar era Gheroghe Funar, legat de o datorie de 112 milioane de lei pe sediul PD Cluj.

Actualul primar al Clujului a reclamat ca Primaria Cluj ar fi aplicat, atunci, in mod gresit, o chirie mai mare pe spatiul de partid, pe care l-a considerat comercial. „Eu, in calitate de presedinte de filiala, am actionat Primaria in instanta, pentru a ni se returna acesti bani, si am castigat.

Ca primar, sunt nevoit sa fac recurs, pentru a apara interesele Primariei“, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Emil Boc. Desi nu este stipulat in vreo lege, primarii, ca sefi de institutii de stat, sunt obligati sa declare recurs la orice tip de proces pe care il pierde primaria.

Boc spune ca se va prezenta la proces atat ca primar, cat si ca presedinte de filiala de partid, cautand sa apere interesele ambelor institutii. „Justitia se va pronunta. Voi castiga oricum“, a subliniat Boc. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Cluj.