IBM a anuntat recent ca, in ultimele trei luni, peste 200 dintre clientii sai din Europa, Orientul Mijlociu si Africa au achizitionat tehnologia IBM middleware, care ruleaza sistemul de operare Linux pentru a-si transforma procesele de afaceri, a imbunatati eficienta si a reduce costurile operationale.

Previziunile pe care le-au facut analistii din industria de profil la inceputul anului 2004 s-au confirmat, iar solutiile Linux au continuat sa ramana printre prioritatile corporatiilor IT. IBM are acum peste 6.

300 de clienti Linux in intreaga lume, printre care se numara peste 175 de clienti din sectorul public, care au ales Linux pentru a-si consolida sarcinile de lucru, pentru a creste eficienta si pentru a determina transformarea in e-government. In plus, Guvernul Romaniei si compania IBM au semnat un Memorandum de Intelegere pentru a transforma Romania intr-o Societate Informationala.

Acordul va imbunatati competentele IT locale, prin institutiile de invatamant si functiile administrative, precum si prin sustinerea industriei locale de dezvoltatori software. IBM va oferi infrastructura si competentele de baza pentru a sustine solutiile bazate pe Linux, aplicatiile si abilitatile prin continuarea dezvoltarii Centrului de Competenta Linux, infiintat de IBM in Romania.

IBM a mai anuntat ca Departamentul de Aparare al Statelor Unite a ales noile sisteme de procesare de inalta performanta de la IBM pentru a le instala in cadrul Biroului de Oceanografie Navala - Centrul de Resurse Comune. Acestea vor include cel mai rapid supercomputer din Armata SUA si unul dintre cele mai rapide cluster-e cu mare putere de procesare din lume.

Noul sistem va avea 3000 de procesoare si va da posibilitatea oamenilor de stiinta si inginerilor sa rezolve probleme complexe, imposibil de rezolvat pana acum, cu sisteme mai mici.

O alta noutate anuntata de IBM este si aceea ca Orange a optat pentru software-ul si serviciile IBM, oferind celor 50 de milioane de clienti de telefonie mobila posibilitatea de a se autentifica prin semnatura unica pentru a accesa diferite servicii pentru mobile sau site-uri Web, precum mesageria instant, serviciile locale, jocuri, servicii bancare online si e-mail.