O cursa aeriana a companiei Virgin Atlantic care urma sa decoleze de la San Francisco cu destinatia Londra a fost anulata, luni, din cauza comportamentului ciudat al unor pasageri de la bord, dintre care unii aveau pasapoarte romanesti relateaza San Francisco Chronicle, in editia electronica de marti.

Avionul companiei Virgin, care urma ca decoleze luni dupa-amiaza, a ramas la sol "din cauza comportamentului suspicios al unor pasageri", a declarat Nico Melendez, purtatorul de cuvant al Administratiei pentru Securitatea Transporturilor. Ulterior, ancheta asupra incidentelor de la bordul avionului a fost preluata de FBI.

Sute de pasageri au fost nevoiti sa coboare din avion si au asteptat in aeroport, fara a primi prea multe explicatii, cursa aeriana fiind anulata dupa patru ore. Pasagerii au declarat ca la bordul navei s-au petrecut doua incidente. Primul il are ca protagonist pe un calator aflat in stare de ebrietate.

La 15 minute dupa ce acesta a fost coborat de la bordul aeronavei, echipajul a chemat cinci calatori cu pasapoarte romanesti in partea din fata a avionului. "Nu le placeau cei cinci calatori pentru ca se comportau ciudat", a declarat Jamie Schutmaat din Sacramento.

Ofiteri de politie din San Francisco au verificat avionul, dar sergentul Larry Ratti, purtatorul de cuvant al diviziei de politie a aeroportului, a relatat ulterior ca incidentul "a fost exagerat". El a precizat ca nu a fost descoperit nimic suspect la bordul avionului.