La congresul extraordinar al partidului, care va avea loc simbata, doar Gheorghe Ciuhandu si-a depus o motiune pentru alegerea in functia de presedinte, ceea ce inseamna ca viitorul lider al taranistilor va fi actualul primar al Timisoarei. Ciudandu si-a ales deja echipa cu care va conduce partidul. Din ea nu face parte - cu exceptia lui Ion Caramitru - nici unul din liderii actuali ai PNTCD.

Nici Victor Ciorbea, nici Ticu Dumitrescu, nici Remus Opris, nici Teodor Morariu. In functia de secretar general va fi desemnat un tinar de 32 de ani, Marius Anghel, care a activat pina acum in organizatia de tineret.

Este de asteptat ca pe ordinea de zi a Congresului extraordinar al taranistilor sa se afle si problema fuziunilor pe care trebuie sa le faca partidele crestin-democrate de pe esicherul politic. Dar si aici problema este destul de complicata.

Partidul crestin-democrat care pare sa stea cel mai bine in preferintele romanilor este cel al lui Gigi Becali, un surogat politic mult mai apropiat de PSD. Saptamina trecuta, Asociatia Popular-Crestina condusa de liderul sindical Bogdan Hossu, a organizat o intilnire menita sa-i adune la un loc pe reprezentantii partidelor crestin-democrate.

Intrebata de ce a ales sa stea la aceiasi masa cu Gigi Becali, vicepresedinta Actiunii Populare, Zoe Petre, ne-a declarat: “Era cit pe-aci sa plec cind domnul Becali a inceput sa foloseasca cuvinte foarte colorate”.

Zoe Petre sustine ca, in afara PNG-ului condus de Becali, toate partidele crestin-democrate s-ar apropia de un demers politic comun. “Ne apropiem fara panica de o fuziune”, ne-a mai spus Zoe Petre.