Prezentatorul negociaza cu Realitatea TV, poate pentru un post de conducere

Unul dintre cei mai controversati prezentatori de televiziune, Andrei Gheorghe, si-a facut bagajele si a parasit postul Antena 1, spre o destinatie media deocamdata necunoscuta. Motivul “divortului” a fost, se pare, nemultumirea conducerii Antenei 1 fata de rating-ul pe care emisiunea “Gheorghe” l-a inregistrat in acest sezon.

Deocamdata, Andrei Gheorghe se afla in discutii cu Realitatea TV, se pare, chiar pentru un post de conducere. Interesant este ca, in septembrie 2003, Antena 1 vorbea despre Gheorghe ca despre “transferul anului pe piata de televiziune”, iar acum acelasi post ii transmite un calduros: “La revedere, multumim pentru servicii!”

Ca in fiecare an, inaintea lansarii noii grile de toamna, lucrurile incep din nou sa se precipite pe piata televiziunilor. In toamna anului trecut, o serie de vedete ale PRO TV paraseau postul care le-a adus sau consolidat celebritatea. Antena 1, televiziunea concurenta, le facuse oferte mai generoase.

Lucian Mindruta, Andreea Berecleanu, Ovidiu Ioanitoaia si Andrei Gheorghe sint citeva nume care au ajuns in “ograda” Antenei 1, pe salarii foarte mari. Venirea cu tam-tam a acestora, dar si faptul ca urmau a fi remunerati mai bine decit vedetele cu state vechi ale Antenei au stirnit unele vociferari in rindul “veteranilor” postului de pe soseaua Bucuresti-Ploiesti.

N-a trecut mult, doar citeva luni, si se pare ca mai-marii postului s-au aratat nemultumiti de achizitiile costisitoare facute cu ceva timp in urma. Nemultumirile au avut la baza audientele facute de emisiunile moderate sau prezentate de citeva dintre fostele vedete ale PRO TV-ului, audiente relevate de sondajele comandate.

Marile dezamagiri, sustineau acum aproximativ doua luni surse din Antena, erau Lucian Mindruta, care n-a reusit “s-o bata pe Esca”, si Andrei Gheorghe, care avea un rating neasteptat de mic la emisiunea sa, “Gheorghe”. De atunci, se zvonea ca Gheorghe nu mai e dorit in grila de toamna a postului. Cu o singura exceptie: sa prezinte un nou proiect de emisiune spre analizare.

“La revedere, multumim pentru servicii!”

Gheorghe nu a mai prezentat insa nici un proiect. Surse din Antena ne-au dezvaluit ca, acum aproximativ doua saptamini, conducerea Antenei 1 i-a spus lui Andrei: “La revedere, multumim pentru servicii!” Iar Gheorghe, la rindul lui, ca nu-si mai doreste sa calce niciodata pragul Antenei 1.

In septembrie 2003, Antena 1 vorbea despre venirea lui Gheorghe in postul din Baneasa ca despre “transferul anului pe piata de televiziune”. Situatia de anul trecut se repeta cumva la Realitatea TV, unde sint in discutii mai multe vedete de pe piata de televiziune din Romania.

Miscarile de trupe din lumea oamenilor de televiziune de la noi par sa fie influentate si de formarea viitorului grup media din care vor face parte, printre altii, Realitatea TV, Prima, Kiss FM si Radio Total. Din luna martie, la Realitatea lucreaza deja Emanuel Isopescu, care a plecat in tromba de la National TV.

Acesta ar trebui sa coordoneze un departament de investigatii care va avea emisiuni din grila de toamna a postului. Acum o luna, tot la Realitatea TV a venit Sergiu Toader ca director de stiri, post in care venise si la Antena 1 anul trecut, inaugurind un adevarat exod al vedetelor PRO spre Antena.

Catalin Blebea, director al Realitatii TV, ne-a confirmat faptul ca Andrei Gheorghe este in discutii cu postul de televiziune, dar deocamdata nu s-a ajuns la o concluzie. Conform zvonurilor din televiziune, ar fi vorba chiar despre o functie importanta pe care Gheorghe ar urma sa o ocupe la Realitatea TV.

Ieri, pina la ora inchiderii editiei, Andrei Gheorghe nu a putut fi contactat pe telefonul mobil.

Anca Nicoleanu, Ada Dumitrescu, Cosmin Tupa