Se pare ca ultimele schimbari din cadrul Partidului Social Democrat, precum si propunerea proiectului alegerilor preliminare nu au reusit sa convinga Opozitia de faptul ca partidul de guvernamant doreste cu adevarat o schimbare.

Chiar daca legea referitoare la modul de desfasurare a campaniei electorale nu a trecut inca de Camera Deputatilor, schimbul de replici dintre partidele aflate pe scena politica romaneasca confirma in mod clar ipoteza conform careia s-a dat startul in campania electorala.

Un exemplu clar in acest sens il reprezinta aprecierile purtatorului de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, in ceea ce priveste introducerea alegerilor preliminare in cadrul PSD.

In opinia sa, aceasta reprezinta o "strategie de manipulare atat a opiniei publice, cat si a membrilor PSD". "Organismul de conducere al PSD nu functioneaza, iar deciziile sunt luate de un organism total nestatutar", a explicat Nicolaescu.

In acelasi timp, reprezentantul PNL a tinut sa sublinieze faptul ca "alegerile preliminare nu sunt altceva decat o incercare a lui Nastase de a demonstra ca este un lider de partid puternic".

Pe de alta parte, liberalul si-a exprimat convingerea ca toate "reformele" din PSD nu au fost decat un "repetat exercitiu de imagine". Conform lui Nicolaescu, nu va exista restructurare cu adevarat, deoarece, "cu siguranta, vor fi investiti aceiasi centrali si locali".

"Mi-as dori, pentru Romania, dar si pentru mine ca cetatean, sa dispara cat mai multi baroni din PSD, pentru ca atunci vom avea o opozitie PSD in Parlament cu care sa putem colabora in interes national. Altfel, totul ramane o desertaciune", a concluzionat Nicolaescu.