Organul tiparit al Partidului Umanist Roman ne anunta ieri ca Adrian Nastase are “acces direct la greii lumii”. Care sa fie explicatia unei asemenea impachetari in ciocolata a liderului PSD, cind tonul fata de guvernare in perioada localelor a fost cu totul altul? Ce a putut sa produca aceasta schimbare de directie, acest vit din discursul partidului lui Dan Voiculescu?

Ce s-a ales din marea campanie de promovare a femeilor? Lipsita de succes, momeala politica a fost abandonata. De indata ce a fost taxata de electorat, a urmat un alt vit. Femeile frumoase si ingrijit machiate, folosite pentru racolat voturi, au fost parasite. Vit la tineri. Antena 1 l-a si lansat pe anonimul, dar prezentabilul Codrut Seres pe post de candidat la Presedintia Romaniei.

Nu la gramada, nu cu morga, ci in compania unor vedete de televiziune cu succes la femei. Mircea Radu si Dan Negru l-au purtat pe Codrut Seres prin tara de parca ar fi aratat un gigolo la “Iarta-ma!” sau la “De 3X femeie”.

Va dati seama, ce sanse poate avea la Presedintia Romaniei un tinar al carui nume nici membrii partidului nu-l pronunta corect! Probabil ca manevra cu fotomodelul politic are si ea un schepsis. Dupa turul intii, Dan Voiculescu, Antena 1 si familia negociaza pe cine sustin in finala.

Dar cel mai interesant vit (schimbare brusca si zgomotoasa de directie, printr-o miscare menita a obtine avantaje intr-o cursa de urmarire) a fost facut de acelasi partid in legatura cu integrarea europeana. Anonimul Seres a anuntat ideea unui referendum privitor la integrare. Dan Voiculescu chiar se gindeste serios daca nu cumva integrarea Romaniei in Uniunea Europeana nu-l incurca in toate.

In afaceri, in politica, in prestatia publica. Indoiala nu este nici a partidului, nici a anonimului Seres. Vine din chiar interesele profunde ale patronului, speriat de amenintarile democratiei si ale economiei de piata.

Ce scrie pe site-ul PUR? “Sinteti de acord cu aminarea integrarii in Uniunea Europeana pina la cunoasterea avantajelor si dezavantajelor acestei integrari pentru populatie?” Va dati seama cit de mare este spaima lui Dan Voiculescu? O asemenea retinere, usor de imaginat in cazul fostilor generali de Securitate si militie din jurul Partidului Romania Mare, nu poate fi tipica pentru

Codrut Seres. Si nici pentru o grupare cu pretentii democratice!

Ce l-a apucat pe Dan Voiculescu? De ce l-ar tenta o aminare? De ce l-ar tenta si pe Ion Tiriac, speriat si el ca Uniunea Europeana il incurca in megacresterile sale? E vorba de o teama a bietilor oligarhi romani? E vorba de incapacitatea acestora de adaptare la mecanismele de piata ale Uniunii Europene? Sau avem de-a face cu un mesaj al celui care pretinde ca are “acces la greii

lumii”? Transmite el prin intermediari o dorinta? Incearca marea cu degetul? Mai are ceva important de privatizat? Sau pur si simplu se are in vedere o pregatire a populatiei pentru un eventual esec?

Modestul procent de 2a aparut in ultimele sondaje in dreptul partidului Dan Voiculescu-Antena 1 explica aceste vit-uri de musca nevricoasa. Ba promoveaza femei, ba tineri, ba este liberal, ba este social, ba este pro-european, ba pro-aminare, ba pro-Nastase, ba pro-Iliescu!

Aceste vit-uri nervoase ale unei grupari care nu ajunge mai departe de stirile Antenei 1 tradeaza un singur lucru! Nehotarirea. Ceea ce defineste intotdeauna si politica mustei! La lumina biziie, iar pe ciolan se calmeaza nitel!