Promisiunea facuta de antrenorul Jose Mourinho lui Adrian Mutu, ca se va baza pe serviciile romanului in sezonul ce urmeaza, pare ca a fost incalcata de tehnician, in turneul din SUA, perioada in care Chelsea a sustinut trei meciuri amicale, iar "Briliantul" a fost utilizat doar 45 de minute.

Suparat ca celorlalti atacanti - Kezman, Drogba si Gudjohnsen - li s-au dat mai multe sanse de afirmare si, implicit, de a lua o optiune suplimentara pentru un loc de titular in echipa, Mutu s-a decis sa-i solicite antrenorului explicatii intr-o intrevedere privata.

Daca agentul sau italian, Andrea Pretti, se afla deja la Londra cand Mutu si-a anuntat decizia de a discuta cu Mourinho, Giovanni Becali a plecat urgent in Anglia pentru a lamuri situatia jucatorului sau. "Mutu doreste sa i se ofere aceleasi sanse ca celorlalti jucatori.

De aceea l-am anuntat pe manager ca dorim sa ne intalnim cat de curand posibil pentru a cunoaste care-i sunt planurile in ceea ce-l priveste pe Mutu", a declarat Pretti. El a adaugat ca spera ca "Mourinho sa-i considere pe toti atacantii ca fiind de aceeasi valoare si sa nu faca diferentieri". "Daca situatia nu este aceasta, atunci pozitia noastra se va schimba", a mai precizat Pretti.

Posibilitatea plecarii lui Mutu de la Chelsea a fost anticipata de articolele aparute in presa italiana, in care s-a scris ca Juventus Torino si Fiorentina sunt interesate de serviciile romanului.

Mai mult, oficialii gruparii torineze au anuntat chiar ca sunt dispusi sa-i plateasca un salariu de 4,5 milioane de euro (cu 1,5 milioane euro mai mult decat castiga la Chelsea) si s-ar multumi si cu un imprumut pe un an, in conditiile in care englezii nu ar dori sa-l vanda pe "Briliant".