Proiectul episodului-pilot cuprinde trei segmente: un prim reportaj cu camera ascunsa, care va fi principalul subiect, cu povesti din viata obisnuita, avind impact direct asupra oamenilor.

Posibile exemple sint ofertele “atractive” ale unor firme de leasing pentru masini (care, dupa semnarea contractului, maresc brusc preturile din pricina unor costuri “aditionale” nementionate in prealabil) sau creditele de consum, pentru case etc. Aceasta parte a emisiunii va fi prezentata intr-un montaj alert, dinamic, cu tehnici de filmare mai putin conventionale.

Al doilea segment va fi tot un reportaj, de aceasta data despre subiecte de interes in viata de zi cu zi.

De pilda, o posibila tema ar fi sfaturi pentru persoanele care sint interesate sa-si investeasca banii cit mai profitabil si mai sigur - la ce banca sa-si depuna economiile, unde exista conditiile cele mai atractive, comparatii intre ofertele celor mai importante institutii financiare de profil de pe piata romaneasca etc.

A treia si ultima parte va fi un scurt interviu cu un expert in domeniu, care va face unele predictii legate de reportajul anterior - de exemplu despre tendintele actuale ale dobinzilor la depozite.