Un fost lider ApR-ist a ajuns ieri presedinte al PSD Bucuresti si sef de campanie in filiala

Adrian Nastase s-a bagat, ieri, in “birlogul” lui Dan Ioan Popescu si a “impuscat” tot ce i-a iesit in cale. Si asta intr-o vreme in care Popescu este plecat din tara. Conducerea PSD Bucuresti a fost suspendata din activitate, in locul ei fiind desemnat un Birou Coordonator interimar. Surpriza este insa impunerea lui Mircea Ursache in functia de presedinte.

Director al AVAS,

Ursache s-a facut remarcat in perioada 1997-1998, ca lider al ApR, prin atacurile la adresa lui Adrian Nastase si Ion Iliescu.

PSD Bucuresti are, de ieri, o noua conducere. Este cea de-a treia conducere votata de membrii acestei filiale de la esecul rasunator in alegerile locale din iunie. Initial a fost reconfirmat pe functie Dan Ioan Popescu, apoi, dupa ce acesta a fost fortat sa-si dea demisia, a fost ales Nicolai Ontanu.

Ieri insa la propunerea lui Adrian Nastase, a fost instaurata o noua echipa, formata din nu mai putin de 23 de persoane. Liderul acesteia va fi Mircea Ursache, care este din mai 2004 presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Desemnarea lui Ursache in functia de presedinte al PSD Bucuresti este o foarte stranie mutare facuta de Nastase.

El aduce, practic, un om “din afara sistemului”, un om despre care multi dintre membrii filialei nici n-au auzit pina acum. Mircea Ursache a fost in perioada iulie 1997 - august 1998 membru al ApR (formatiunea lui Melescanu desprinsa din PDSR), acolo unde a ocupat postura de secretar general.

Din acea pozitie, presa vremii consemna multe atacuri ale sale la adresa lui Ion Iliescu, dar mai ales a lui Adrian Nastase. Intrebat ieri despre acestea, Mircea Ursache spunea ca a criticat “mai ales felul in care PDSR a facut campania electorala in 1996” si ca el este, indeobste, un om care nu se fereste sa critice.

Numirea lui Mircea Ursache la sefia PSD Bucuresti este cu atit mai curioasa cu cit el este presedintele AVAS, pozitie in care el va trebui sa dea dovada de impartialitate in recuperarea datoriilor pe care multi agenti economici (unii chiar din zona PSD) le au fata de stat. Ursache a fost votat, ieri, tot la propunerea lui Nastase, si in functia de director al campaniei electorale a PSD Bucuresti.

Toate voturile exprimate la sedinta filialei au fost in unanimitate. De remarcat insa ca Dan Ioan Popescu n-a fost prezent la sedinta, citiva din apropiatii sai spunind ca el este plecat in strainatate.

Adrian Nastase a vorbit despre Popescu ca despre “prietenul” sau, asigurindu-i pe cei prezenti in sala ca fostul lider al organizatiei “va fi cu siguranta reconfirmat pe listele PSD Bucuresti pentru Parlament”.

Din strucura de conducere a Biroului Coordonator impus ieri la Bucuresti regasim si nume ale unor apropiati ai lui Dan Ioan Popescu - Aura Vasile, Niculai Ontanu, Ioan Enciu - , dar si foarte multi oameni impusi de Adrian Nastase - secretarii de stat George Maior, Iiulian Iancu, Alex Popa, graficianul Mihai Manescu, Bogdan Niculescu Duvaz, Madalin Voicu etc.