Un echipaj format din sefi ai Asociatiei Generale a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS) a patruns joi, in forta, in perimetrul constructiilor Lacului Tataru, aflat in proprietatea Primariei Capitalei, fara a tine cont de o hotarire judecatoreasca definitiva.

Nu este prima isprava de acest gen a AGVPS, asociatie al carei presedinte de onoare este Adrian Nastase, iar miza descinderilor repetate este preluarea controlului asupra unei zone unde vina si pescuia odinioara nomenclatura comunista.

Pe Lacul Tataru si in padurea invecinata, zona inchisa marelui public in vremea lui Ceausescu, pescuia si vina demnitarul comunist Ion Gheorghe Maurer. Pina in 1989, partidele de vinatoare si pescuit au fost organizate pentru Ceausescu si Maurer de catre Ion Cazacu, presedintele executiv al AGVPS si unchiul actualei directoare economice Rodica Stanciulescu, participanta la descinderea de joi.

Dupa 1990, la sefia AGVPS a fost instalat Nicolae Selaru, care se ocupa, in prezent, de organizarea partidelor de vinatoare ale lui Adrian Nastase. Insa tot dupa Revolutie, AGVPS a pierdut controlul asupra Lacului Tataru, care a intrat in patrimoniul Primariei Capitalei.

Aceasta, prin intermediul Administratiei Lacurilor, a dat spre folosinta lacul firmei Romimpex SRL, care se ocupa de administrarea lui.

“In presa au intrat numai gunoaie”

Rodica Stanciulescu, fost sef de cadre si actual director economic al AGVPS, impreuna cu Ilie Marian, jurist al AGVPS, alti functionari ai asociatiei, insotiti de bodyguarzii firmei de paza Secrom Security, au intrat, joi, in forta pe teritoriul ingradit al Lacului Tataru, aflat in proprietatea Primariei Capitalei si in administrarea legala a unei societati private.

Asociatia, unde presedinte de onoare este premierul Adrian Nastase, nu a tinut cont de o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila care a stabilit ca AGVPS nu are nici un drept de proprietate sau de folosinta acolo.

“Da, sint nepoata lui Cazacu. A fost un om nemaipomenit, nu gunoaie, asa ca voi. Dupa 1990, in presa au intrat numai gunoaie. Noi am cerut o adresa de la Primaria Capitalei, dar directorul ne-a spus ca este ilegal sa ne dea o astfel de hirtie”, s-a aparat Rodica Stanciulescu.

Ilie Marian, jurist la AGVPS, a fost acuzat ca in luna aprilie, anul trecut, a intrat intr-o noapte in perimetrul Lacului Tataru impreuna cu mai multe persoane, printre care doi ofiteri IGP. Atunci, paznicii au fost batuti mar, iar martorii oculari spun ca Ilie Marian a pus pistolul cu gaze in pieptul unui paznic si a tras.

Paznicii au ajuns in spital, iar cei doi ofiteri din IGP si “desantul” AGVPS au fost scosi basma curata de catre Parchet.

La descinderea de joi, angajatii AGVPS au parasit proprietatea Primariei abia dupa interventia politistilor. Reprezentantul firmei de protectie si paza Secrom Security, insotitor al celor de la AGVPS, ne-a declarat: “Noi avem un contract cu AGVPS. Ni s-au prezentat niste documente false si am fost indusi in eroare. Daca stiam, nu intram pe domeniul unui alt proprietar”.

La rindul sau, Florin Dumitrescu, reprezentantul firmei Romimpex SRL, care administreaza in prezent Lacul Tataru, spune ca vinatorii lui Nastase nu sint la prima isprava: “Nu este prima data cind AGVPS patrunde aici cu forta. Astazi am avut noroc, n-au fost violenti decit verbal, ca a fost presa de fata. Oricind pot veni, pot lovi, ca nu-i pedepseste nimeni.

Asa cum, de altfel, au mai facut-o. Au batut bestial doi paznici ai firmei noastre, care au stat in spital, unul dintre ei fiind grav”.

Poligon de tragere in apropierea unui catun

La doi pasi de Lacul Tataru, unde vine lumea la pescuit si odihna, se afla un gard de sirma ghimpata care imprejmuieste un poligon de tragere particular, unde vinatorii isi regleaza tirul. Poligonul ii apartine lui Pompiliu Craiveanu, asociat al AGVPS, care se lauda peste tot ca este prietenul lui Adrian Nastase. Craiveanu are tot interesul sa preia controlul asupra lacului.