Paunescu n-a circulat niciodata cu un automobil condus de consoarta sa. Pe fetita lor, in schimb, a lasat-o in “masina mortii”!

La sase zile dupa ce sotia lui a provocat un accident rutier in care au murit trei persoane, senatorul Adrian Paunescu a decis sa rupa tacerea. Dar nu a facut-o oricum, ci imbracat in camasa neagra si cu insigne tricolore in piept. Si, in plus, cu glas pierdut si cu ochii in lacrimi.

Despre faptul ca sotia lui a omorit trei oameni, dupa ce de-a lungul vremii provocase mai multe accidente, senatorul PSD n-a prea avut pofta sa vorbeasca.

Adrian Paunescu parea ca vine dupa zile de mare suferinta. Sau, cel putin, se straduia sa lase aceasta impresie. La unele intrebari puse de ziaristi, bardul a preferat sa raspunda in versuri, citindu-l pe Cosbuc.

“Nu am putut iesi din casa”

Paunescu si-a motivat refuzul de a-si spune parerea pina acum prin aceea ca starea sa de sanatate este precara. Situatie care l-ar fi impiedicat inclusiv sa-si vada sotia si fiica la Spitalul Judetean din Craiova, unde acestea au fost internate.

“Nu am putut sa le vizitez, am facut un puseu de tensiune si un puseu de glicemie, de atunci si pina acum nu am putut iesi din casa”, a spus bardul. El sustine ca sotia sa se afla intr-o clinica din Bucuresti. Ea are sternul infundat, sase coaste rupte, iar pe zona toracelui i-au ramas urmele volanului.

Dupa ce a fost externata din spitalul craiovean, Carmen Paunescu a aflat ca a omorit trei oameni. In schimb, fiica celor doi, Ana-Maria Paunescu, este ingrijita la domiciliu, avind piciorul in ghips.

Despre accidentul in sine, senatorul a refuzat sa dea detalii. In schimb a spus ca, in ziua respectiva, sotia lui se indrepta spre Craiova pentru ca “avea niste lucruri de rezolvat, unele dintre aceste lucruri erau scrisorile pe care le-am semnat pentru ministrii la care oamenii din Dolj faceau apel prin mine”.

“Nu a mai avut alte accidente”

In timp ce politia din Dolj a oferite date clare despre alte accidente rutiere pe care le-a provocat Carmen Paunescu de-a lungul timpului, sotul sau neaga acest lucru: “Nu a mai avut alte accidente... Credeti ca daca stia procuratura de alte accidente, eu nu aflam?”.

Bardul de la Birca spune insa ca nu s-a urcat niciodata intr-o masina condusa de sotia sa deoarece aceasta mergea cu viteza. “I-am atras atentia, eu nu am incredere in femeile care conduc masina. Eu nu mai conduc deloc, visul unor contemporani ai mei era ca eu sa fi fost la volan, dar nu s-a realizat, nu mai conduc din motive de prudenta”, a afimat Paunescu.

“Vinovatii sa fie pedepsiti!”

Senatorul a dat-o cotita la intrebarile legate de faptul ca ar fi ajutat-o pe sotia lui sa-si obtina carnetul de conducere: “In 1987 eram vinat de Securitate si nu ma puteam misca”. In plus, a negat ca de la producerea accidentului si pina in prezent ar fi vorbit cu politistii sau procurorii care se ocupa de caz. “Il cunosc pe seful Politiei Judetene, domnul Codita.

Nu am vorbit cu el in aceasta perioada, am auzit ca a fost in concediu. Nu am vorbit cu nimeni, nu am putut vorbi cu nimeni”, a declarat Adrian Paunescu.

Solicitat sa comenteze ce ar face daca s-ar afla in situatia Silviei Burlan, supravietuitoarea groaznicului accident, senatorul a spus: “As cere, ca si acum, ca vinovatii sa fie pedepsiti!”. In cazul de fata, vinovatul este chiar sotia sa.

Paunescu despre...

Accidentul sotiei sale:

“Interesul a fost mai mare decit pentru orice alt fapt important din viata mea”

Relatia dintre el si Carmen Paunescu:

“La intrebari de genul asta, de trei ori femeie, nu raspund”

Riscul ca accidentul sa-i afecteze viitorul politic:

“Cariera mea politica nici nu a inceput”

“Tupeul” ziaristilor de a-i solicita declaratii:

“Am fost pur si simplu haituit... Ce puteam sa va spun mai mult decit ca ma prabusesc de pe picioare de suferinta, de umilinta, de remuscare?!”

Fiica sa Ana-Maria:

“E omul pentru care eu supravietuiesc si acestor mizerii, trebuie sa aiba parinti, dar asta nu inseamna ca eu pot nedreptati pe altcineva. Nu pot sa nu tin seama de faptul ca parintii unui alt copil au murit in acest accident”.

Silvia Burlan si-a recapatat vederea

Fetita care a supravietuit accidentului provocat de sotia lui Adrian Paunescu si-a recapatat vederea la ochiul lovit, au anuntat ieri medicii craioveni.

Oftalmologii care au tinut-o sub supraveghere pe Silvia Burlan au supus-o pe fetita unui nou control si au constatat, cu surprindere, ca aceasta vede foarte bine cu ambii ochi, starea ei de sanatate fiind din ce in ce mai buna. Initial, doctorii afirmasera ca fetita nu va mai vedea vreodata cu ochiul drept.

Silvia Burlan si-a revenit luni seara din coma de gradul IV in care s-a aflat timp de doua zile. In continuare, ea este internata in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta din Craiova.

Florin Baltaretu, Simona Gheorghe