Partajul a inceput simplu. In primele zece minute, echipele si-au oferit frateste cite 5 faulturi si au trecut rapid la probarea declaratiilor de obiectiv. "Am venit la Brasov sa fac performanta, nu sa ma mai zbat la retrogradare", sustinea inainte de inceperea campionatului antrenorul ardelenilor, Ionut Lupescu.

Jocul ardelenilor l-a dat mincinos pe Lupescu. Brasovenii au facut un presing timid pe benzi, Surdu s-a trezit singur si fara reactie cu mingea de doua ori (37, 38), cind au venit si primele suturi pe spatiul portii ale gazdelor.

In rest, doi fundasi, Bodea si Bogdan Nicolae, ale caror alunecari au efect de viitura asupra balonului, adversarului si gazonului, niste mijlocasi, Cocan, Brujan, ce se poarta dusmanos cu balonul, si un atac care si-a facut simtita prezenta doar atunci cind gafa adversarul.

Moldovenii au fost sinceri. Se bat la retrogradare si o arata. Jucatorii de banda Apostol si Ganea bubuie toate mingile, lasa adversarul sa atace si nu fac presing decit ocazional. Cu toate acestea, singura mare ocazie a primei reprize a fost sutul lui Croitoru, care a lovit bara din dreapta lui Dossey.

Finalul a fost un clasic al stadioanelor noastre. Ardelenii au atacat ca beti careul lui Bogdan, au cersit un penalty in minutul 69 la un presupus hent al lui Baciu si in final au parasit terenul sub privirile nervoase ale patronului Ioan Nicolaie.

Lacatus in inspectie

Fostul antrenor al "stegarilor", Marius Lacatus, a fost prezent la partida in calitate de trimis a lui Iordanescu. Desi nu s-a despartit in conditii amiabile de patronul Ioan Nicolaie, cei doi s-au intimpinat zimbind si apoi s-au imbratisat. Secundul lui Iordanescu s-a ferit sa faca vreo apreciere: "Nu am voie sa declar absolut nimic.

Jocul nu-l pot comenta pentru ca nu este treaba mea, iar aprecierile fata de jucatorii pe care-i urmareste domnul Iordanescu nu le pot spune presei".

Laca l-a spionat pe Buga

Fostul antrenor al lui FC Brasov, Marius Lacatus, in prezent secund la "nationala" Romaniei, a asistat la partida de sub Timpa. Desi nu a dorit sa specifice motivul revenirii sale sub Timpa, "Fiara" a asistat la jocul fostei sale formatii pentru a-l urmari pe Mugurel Buga, atacantul gazdelor, aflat in vederile selectionerului Anghel Iordanescu.

Inainte de joc, Laca s-a salutat cordial cu patronul Ioan Nicolaie, cu care are un diferend financiar ajuns la comisiile federale. y Ilie Viju (Brasov)

Nicolaie a plecat furios

Presedintele lui FC Brasov, Ioan Nicolaie, a parasit furios stadionul "Silviu Ploiesteanu", la citeva secunde dupa ce arbitrul Corpodean a fluierat sfirsitul meciului. Patronul a urmarit din picioare, vizibil nemultumit, ultima jumatate de ora a partidei, fumind un trabuc.

La final, omul de afaceri a refuzat sa comenteze prestatia echipei brasovene, spunind doar ca "am o parere foarte proasta despre prestatia jucatorilor". y Ilie Viju (Brasov)

Nicolaie trece la amenzi

Conform unor surse din interiorul clubului ardelean, patronul Ioan Nicolaie este decis sa treaca la masuri dure impotriva jucatorilor sai dupa ce jocul din primele doua etape al echipei l-au nemultumit atit pe el, cit si pe antrenorul Ionut Lupescu. Sanctiunea ar consta in neachitarea unor rate contractuale restante si a salariilor pe luna iulie.

De asemenea, Nicolaie i-ar fi cerut lui Lupescu sa faca o lista cu jucatorii pe care nu-i mai doreste la echipa din iarna.

"Echipa din Bacau joaca fara presiune si o face foarte bine. Noi am atacat haotic si am usurat misiunea adversarului"

Ionut Lupescu, antrenor FC Brasov

"Sint un antrenor norocos fiindca am o aparare foarte buna pe centru si pot sa-mi permit sa joc cu patru fundasi in linie, ceea ce ne ajuta mult"

Cristi Popovici, antrenor FCM Bacau

FC BRASOV

Dossey

-----------------------------

Balint

Bodea (cpt)

B. Nicolae

-----------------------------

Brujan

Cocan

Pirvu

Miclaus

-----------------------------

Buga

Surdu

Giuchici

antrenor Ionut Lupescu

Schimbari

min.46 - V. GHINDARU * Miclaus

min. 46 - SARMASAN * Cocan

min. 68 - SANDOR * Giuchici

Cartonase

Galben: Balint (35)

FCM BACAU

Bogdan

-----------------------------

Apostol

D. Goian

Baciu

Fl. Ganea

-----------------------------

Ad. Gheorghiu

Lovin (cpt.)

Trofin

M. Croitoru

---------------------------

Raducan

M. Tanasa

antrenor Cristian Popovici

Schimbari:

min. 67 - FL. PETCU * Ad. Gheorghiu

min. 72 - I. MATEI * Raducan

min. 78 - DAVID * D. Goian

Rezerve

FC Brasov: 1. Marc, 8. Dani, 21. Satmar, 23. Keca

FCM Bacau: 21. Kaltenbeck, 3. Bojescu, 4. Isac, 23. Cioran

Cartonase

Galben: Trofin (90)

Rosu: -

Arbitru: S. Corpodean 7(Alba-Iulia)

Asistenti: Cl. Tripa 6 (Arad), Fl. Damaschin 7 (Timisoara)

Spectatori: 1.500

"De ce li se spune moldovenilor «caciuli»? / Fiindca le stau pe cap ardelenilor". Unul dintre sutele de bancuri cu ardeleni si moldoveni a fost transpus ieri pe gazon. Urmasii lui Stefan le-au dat ieri, in special in prima repriza, multe dureri de cap gazdelor. Dupa ocazia lui Galdean (min.

1), au urmat replicile furtunoase ale lui Bernard (2), Bogdanovici (12), Cristea (19) si Bilba (24). Monotonia a fost sparta doar de penaltyul cerut de jucatorii lui Gherman pentru un hent facut de Tinel Petre. Vedeta echipei din Iasi, Adrian Cristea, a inscris un gol delicios dupa ce s-a jucat cu apararea lui Apulum, si-a permis chiar sa se opreasca din slalom si sa-l invinga lejer pe Turcas.

Simionas are insa o aparare slaba. Lui Stanciu, fara om la marcaj, nu i-a fost greu sa restabileasca egalitatea (28). Penaltyul din care Paleacu a adus a doua victorie consecutiva a lui Apulum va stirni controverse, dar decizia "centralului" a parut justa, Stanciu fiind dezechilibrat in saritura de Arhire.

Impulsionati de Cristea, moldovenii au cautat egalarea intr-o repriza secunda, dar au primit si o replica pe masura de la Maier: dribling scurt pe linga Bernard si sut in bara sub privirile lui Branet. Campioana deplasarilor a invins si acasa.

Nesu: "Penalty discutabil!"

In minutul 41, arbitrul Mugurel Vadan a acordat penalty la duelul aerian dintre Mircea Stanciu si Arhire, contestat de presedintele lui Poli Iasi, Marius Stan. "Astept cu interes sa revad faza, dar nu am mai vazut de foarte mult timp acordarea unui astfel de penalty. A fost un simplu duel aerian, atita tot", a spus Stan.

In schimb, observatorul Mircea Nesu a urmarit, in pauza, timp de 3 minute, reluari la camera TV a Antenei 1. "E o faza discutabila, asa cum se vede. Nu stiu daca Stanciu ajungea la minge", s-a exprimat Nesu. / Dan Henegar, Ovidiu Minea

Ciubotariu a fost uitat la hotel!

In prima etapa, delegatul Tiberiu Stefanescu a uitat sa-l treaca pe Cristi Ciubotariu pe foaia de rezerve si, cind antrenorul Vasile Simionas a vrut sa-l introduca pe teren, tehnicianul a realizat ca regulamentul nu-i permite sa mizeze pe Ciubotariu.

Ieri, ex-dinamovistul a fost uitat la hotelul "Transilvania", locul unde s-au cazat iesenii! Autocarul a plecat cu intreaga echipa la stadion pentru meci, abia la arena sesizindu-se lipsa lui Ciubotariu. Imediat, oaspetii au trimis o masina, care l-a adus in timp pe mijlocas la stadion si, astfel, Ciubotariu a fost introdus din primul minut de catre Simi. / Eduard Apostol

La un pas de banderole albe

In dimineata jocului cu Poli Iasi, jucatorii lui Apulum au fost decisi sa evolueze cu o banderola alba, in semn de protest fata de initiativa Consiliului Judetean, care a respins miercuri un proiect de hotarire pentru alocarea a 500 de milioane de lei. Totusi, fotbalistii au fost convinsi de presedintele Malusel sa renunte la actiunea de protest.

"Daca nu ne vor da o mina de ajutor autoritatile locale, echipa va muri! Sper sa-si schimbe atitudinea, altfel vom protesta la fiecare meci de pe teren propriu", au marturisit jucatorii din Alba Iulia. / Dan Henegar - Alba Iulia

EXPRES

Sunda / Fostul tehnician al lui Apulum, Aurel Sunda, in prezent la CFR Cluj, a fost ieri prezent in tribuna, fiind aclamat de publicul de pe stadion. "Ma bucur ca oamenii nu au uitat ce am facut eu pentru oras", a spus Sunda, anuntat la statie ca "un veritabil cetatean de onoare al municipiului Alba Iulia!". / Dan Henegar - Alba Iulia

Sonorizare / Cum statia de amplificare a stadionului nu a functionat, salvarea a venit de la portarul Florin Cotora, un pasionat al muzicii. El i-a cerut fratelui sau sa aduca de la Sibiu intreg arsenalul sau de sonorizare, care a fost montat pe stadion. / Dan Henegar - Alba Iulia

Preziceri / Ovidiu Maier si Codrut Ciobanu i-au prezis inainte de meci lui Mircea Stanciu ca va inscrie un gol in poarta lui Poli, iar Stanciu a marcat in minutul 28. Mai mult, Paleacu a intuit din nou scorul exact, dupa ce, in urma cu o saptamina, ghicise si scorul din Regie (2-1). / Dan Henegar - Alba Iulia

Premiera / Presedintele Malusel si Emanoil Savin i-au dat capitanului Alin Paleacu 10 milioane de lei dupa meci pentru a cinsti cum se cuvine victoria impotriva Iasiului. Jucatorii au iesit aseara sa se distreze in oras. / Dan Henegar - Alba Iulia

APULUM POLI IASI 2-1

La pauza 2-1

Marcatori

M. Stanciu (28), Paleacu (41 - pen.) / Ad. Cristea (25)

APULUM

Turcas

....................

Jercalau

C.Ciobanu

D. Miclea

Bumb

C. Bar

...........

Galdean

Iurisniti

Paleacu (cpt.)

...........

Nedelea

M. Stanciu

antrenor Stelian Gherman

Schimbari

min. 64 - MAIER - Nedelea

min. 74 - MITROFAN - M. Stanciu

min. 86 - R. OPREA - Galdean

Rezerve

Fl. Cotora, Ghenti, Ad. Popescu, D. Minea

Cartonase

Galben: Iurisniti (18), Mitrofan (75), Maier (82), R. Oprea (90)

POLI IASI

Branet

..............

Ir. Ionescu

T. Petre (cpt.)

Bernard

............

A. Toma

Ad. Cristea

Bogdanovici

Perenyi

..............

Arhire

Cr. Ciubotariu

...............

Bilba

antrenor Vasile Simionas

Schimbari

min. 46 - Fl. CROITORU - Ciubotariu

min. 46 - ONOFRAS - Arhire

min. 69 - BECERU - A. Toma

Rezerve

Arcanu, Onut, Pacurar, Cl. Ionescu

Cartonase

Galben: A. Toma (13), T. Petre (17), Fl. Croitoru (56)

Arbitru M. Vadan (Bucuresti) 6 Asistenti Z. Szekely (Baia Mare) 6, M. Savaniu (Sibiu) 7

Spectatori:8.000

Cum s-au marcat golurile

0-1, Ad. Cristea (25) - Actiune personala. Dupa un un-doi cu Bogdanovici, Cristea a driblat defensiva adversa, s-a oprit si l-a executat calm pe Turcas din 6 metri

1-1, M. Stanciu (28) - A primit mingea la 14 metri central, nemarcat, si a sutat plasat in dreapta lui Branet

2-1, Paleacu (41-pen.) - Paleacu a transformat cu siguranta penaltyul acordat dupa un contact intre Arhire si Stanciu