Presedintele interimar al PNTCD Gheorghe Ciuhandu a anuntat, intr-un comunicat de presa, echipa cu care va candida la sefia PNTCD, astazi, la lucrarile Congresului Extraordinar.

"Echipa pe care o propun pentru conducerea PNTCD este o echipa competenta, hotarata si dinamica deoarece, luand in considerare experientele din trecut, nu ne putem permite sa repetam unele greseli pe care, trebuie sa recunoastem, le-am facut prea mult timp", a apreciat Ciuhandu.

Liderul PNTCD a fost de parere ca numai prin intermediul unei bune colaborari, atat intre conducerea partidului si membrii Biroului National de Conducere cat si intre membrii BNC si conducerile organizatiilor judetene, proiectele de viitor ale partidului pot fi puse in practica.

"Am hotarat sa reduc numarul membrilor Biroului National de Conducere la 17, pentru eficientizarea activitatii acestuia", a declarat fruntasul PNTCD mentionand totodata ca "o parte din vicepresedinti vor avea responsabilitati clare pe diferite domenii, iar o alta parte vor fi responsabili de activitatea partidului pe regiuni istorice".

Ciuhandu a mai afirmat ca doreste sa isi asume functia de presedinte a formatiunii crestin-democrate. Functia va avea rolul de coordonare a intregului BNC, de reprezentare a partidului dar si de intretinere a relatiilor externe si cu diaspora.

Liderul crestin-democrat a mai mentionat ca "Functia de prim-vicepresedinte al partidului nu am nominalizat-o, deoarece consider ca aceasta trebuie lasata libera in perspectiva viitoarelor negocieri in vederea unor fuziuni".

La Congresul extraordinar al PNTCD, prezidat de Ion Caramitru, ce va avea loc astazi la Bucuresti, vor fi prezenti in jur de 500 de delegati.

Echipa propusa de Ciuhandu pentru conducerea formatiunii crestin-democrate este formata din: Adrian Orza, Ion Caramitru, Marius Anghel, Viorel Sasca, Mihai Marinescu, Andrei Dimitriu, Virgil Petrescu, Alexandru Stefanescu, Constantin Timoc, Voicu Bora, Cornel Boiangiu, Marius Popovici, Serban Bubenek, Liviu Scarlat, Cornel Furtuna.

Victor Ciorbea, Constantin Ticu Dumitrescu, Teodor Morariu, respectiv cei care au ocupat functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar general, nu se regasesc pe lista viitorilor conducatori ai PNTCD.