Dana Barb e o persoana retrasa, care nu prea accepta interviuri si care evita viata publica. Dar febra electorala o scoate la lumina. Prin redactii a circulat un material in care e acuzata de afaceri necurate. Prezentandu-i materialul, Dana Barb a acceptat in cele din urma un interviu in care sa lamureasca unele aspecte.

Cum va priveste lumea ca sora a premierului? intr-un fel sunt privita atunci cand ma prezint Dana Barb, in altul cand se afla ca sunt sora lui. De mult am ales sa stau departe de politica si am descurajat orice tentativa de apropiere de mine sau de familia mea, doar pentru ca fratele meu era ministru de externe, presedinte al Camerei sau, acum, premier. Nu mi-a fost usor.

Aceasta optiune a insemnat limitarea vietii private, dar am considerat ca e mai bine asa. E adevarat ca sunteti actionar in 7 firme? Nu. in acest moment sunt actionar in trei. Dar casele? S-a speculat ca aveti 5 sau 6: o vila la Predeal, alta in str. Aviator Petre Cretu, din Bucuresti, un apartament in Centrul Civic...

imi pare rau sa va dezamagesc, dar am in Bucuresti o singura casa, cea din Petre Cretu, mostenita de mama mea. Apartamentul din Centrul Civic, in care am locuit inainte, l-am vandut acum un an. La Predeal am un singur apartament, in imobilul de vacanta caruia i s-a facut atata reclama, spunandu-se ca e al meu.

il cunoasteti pe Ioan Dumitru Oltean, seful PSD Predeal? Mai curand de cand il cunosc? Domnul Oltean si familia sunt prietenii mei si ai sotului din anii '80, atunci cand el lucra cu sotul meu la "Autobuzul" si nu exista nici PSD, nici PNL sau alte partide. Din pacate, dupa toate speculatiile de presa, domnul Oltean si-a vandut actiunile din firma unde eram parteneri.

Sunteti actionar la SC Nelutu Impex SRL din Predeal, unde administrator e Oltean? Am 50% in SC Almonte SRL, nume pe care il are in prezent SC Nelutu Impex, dar Oltean nu e administrator. Dar pensiunea "Bradul" din Predeal, unde e actionara fiica lui Oltean, are vreo legatura cu dv.? Nici una. Iar domnul Oltean n-are o fiica, ci un baiat, Mihai.

Sunteti actionar la SC Avanti SRL si SC Adda Construct SRL alaturi de Marius Rotar, seful PSD Alba? Mi-am vandut actiunile din aceste doua firme, deoarece nu puteam din Bucuresti sa controlez sau sa eficientizez activitatea avand putin peste 30%. Vreo legatura cu SC Dynamite Schi SRL? Nici una. Firma din Predeal, unde aveti 50%, are datorii de 4,6 miliarde...

Are, dar acestea se regasesc in investitia care s-a facut in construirea pensiunii "Alpin" asa cum sunt inregistrate in contabilitate. Sunt imprumuturi pe care eu si partenerul de atunci le-am facut pentru a finaliza pensiunea si pe care firma le va returna treptat, pe masura functionarii pensiunii, deschisa in decembrie 2003. Firma n-are datorii catre stat sau administratia locala.

Sunteti actionar cu 9% in SC Fabrica de Case Ispas SRL? Aici e un scenariu SF. in 2002, la Registrul Comertului am descoperit semnatura mea in fals, apoi alte documente pe care semnatura imi fusese falsificata.

Am facut plangere la IGP, care mi-a remis o notificare potrivit careia "expertii au concluzionat in urma examinarii documentelor si probelor de scris, ca semnatura in dreptul numelui Barb Dana Marina nu e autentica". Acum se continua cercetarile la Parchet. Va voi informa cand vor fi finalizate.

Aveti vreo legatura cu Make&Sale Energy Impex SRL si cu Misu Barcan, fost sofer al lui Corneliu Coposu? N-am auzit niciodata de aceasta firma. De Barcan, nici atat! Dar de CM&M, Corina Mocea, Teodor Vostinaru, Domnica si George Vostinaru, GTI-Oil, GTI Co, GTI-Agri?... Nu i-am cunoscut niciodata.

in Bucuresti, sunteti actionar la Audit & Consulting Services SRL, Arras SRL si Volterra SRL? Doar la ultimele doua. E adevarat ca aceste firme n-au depus nici un bilant din 2002? E o minciuna! Toate bilanturile au fost depuse conform legii. Impozitele si taxele sunt achitate la zi. De altfel, se poate verifica usor.

Sunteti un om bogat? Sunt un om cu venituri medii, care a muncit mult sa ajunga in locul in care e. Am muncit absolvind doua facultati, Litere (Engleza, Franceza si Spaniola) si ASE - Comert. Dupa absolvirea celei de-a doua, in 1983, m-au dat afara din intreprindere din cauza rudelor pe care le aveam si le am si acum in SUA.

Am fost complet distrusa! imi placea ce faceam in acea intreprindere de comert exterior. Am cautat trei luni un loc de munca. Nu m-au primit nici in presa. Solicitasem un simplu loc de "corector" la Casa Scanteii, dar n-aveam "dosar bun"! Acum inteleg ce bine imens mi s-a facut atunci. Acel "branci" m-a obligat sa ma adaptez la orice situatie.