Banca de Export - Import a Romaniei Eximbamk SA a scazut drastic dobanzile pentru luna august la creditele de export in lei.

Astfel, in aceasta luna, rata dobanzii de baza pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mica de 2 ani este de 17,88 la suta, fata de 18,99 la suta in luna iulie. Pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mare de 2 ani rata dobanzii de baza este de 15,90 la suta. Toate aceste dobanzi beneficiaza de bonificatii in proportie de 50 – 60%.

De asemenea, a fost redusa si rata dobanzii de baza pentru creditele de investitii acordate in lei cu scadenta mai mica de 2 ani care este in aceasta luna de 18,88 la suta fata de 19,99 la suta in iulie. Pentru creditele de investitii acordate in lei cu scadenta mai mare de 2 ani este de 17,90 la suta.

Pentru creditele de export, importuri de completare si finantari pe baza de creante comerciale acordate in USD, rata dobanzii de baza este de 3,53 la suta, iar pentru credite de investitii in capacitati de productie pentru export, acordate in USD, este de 4,03 la suta.

Rata dobanzii de baza la creditele de export pe termen scurt si finantari pe baza de creante comerciale acordate in EURO este de 3,70 la suta in timp ce pentru creditele de investitii acordate in EURO dobanda este de 3,97 la suta.