Organizatiile judetene ale PSD vor putea promova in presa intregul grup de candidati la alegerile preliminare, fiind interzisa reclama pentru un candidat in defavoarea altuia.

Dan Nica a spus ca sistemul alegerilor preliminare reprezinta inca o etapa in eliminarea din partid a celor care au manifestat, de-a lungul timpului, comportamente „arogante sau de vataf“, si care au constituit unul dintre motivele pierderilor suferite de PSD in alegerile locale.

„Toti cei care au crezut ca sunt nemuritori si vesnici sunt in cautare de serviciu“, a subliniat Nica. Potrivit directorului de campanie al PSD, o treime dintre actualii parlamentari nu vor mai candida la alegerile generale din toamna acestui an, motivele fiind variate: oboseala, considerente personale, testul alegerilor preliminare.

PSD a impus restrictii foarte severe privitoare la cheltuirea banilor in campania electorala ce se va desfasura inaintea alegerilor preliminare, pentru a asigura sanse egale tuturor candidatilor, indiferent de pozitia financiara a acestora: „Nici un candidat nu are voie sa cheltuiasca nici un leu.

Un candidat care este sarac lipit pamantului, dar este o personalitate, este recunoscut de oameni, este un om muncitor, poate si trebuie sa fie candidat in aceste alegeri. Nu situatia financiara trebuie sa fie un criteriu“, a avertizat Dan Nica. Fiecare organizatie de partid este obligata sa sustina campania electorala in mod egal pentru toti candidatii.

In cadrul reuniunii de luni, Dan Nica a prezentat noul sistem electronic de vot care se va practica in alegerile primare, concluzia fiind aceea ca nu exista reactii negative din partea filialelor. Pana pe 18 august, la ora 20.00, membrii PSD trebuie sa-si depuna candidaturile, urmand ca in data de 21 august sa inceapa campania electorala pentru alegerile preliminare.

In alegerile preliminare se va implica si Ministerul Comunicatiilor, Adriana Ticau, urmasa lui Dan Nica, prezenta la intrunire, dand de inteles ca va contribui cu logistica la eveniment.

In unele filiale au inceput deja sa se inscrie pentru alegerile preliminare unele nume grele ale partidului. La Cluj, ministru Vasile Puscas, si actualii deputati Vasile Suciu si Alexandru Lapusan, s-au inscris pentru listele de la Camera, iar pentru Senat, Grigore Zanc, si conform unor surse este asteptat aici si Vasile Dancu.

La filiala Arges, printre primii inscrisi se afla Nicolae Vacaroiu, iar la Mures, actualii parlamentari Ioan Nicolaescu, Pavel Todoran si Tiberiu Sergius Sbarcea.