Noile platforme de la Intel, bazate pe procesorul Intel Xeon la 3.60 GHz, combina noile cipseturi Intel E7520 sau E7320 (cu nume de cod "Lindenhurst" si "Lindenhurst VS"), care acopera o larga diversitate de necesitati si preturi. Platformele includ si noul procesor Intel IOP332 I/O (fost nume de cod "Dobson"), care ofera performante imbunatatite de stocare RAID.

Platformele incorporeaza o memorie noua, imbunatatita, tehnologii I/O si bus de sistem care cresc performantele cu pana la 50% fata de sistemele anterioare Intel Xeon, in functie de aplicatie.

Noile tehnologii care duc la obtinerea unei performante echilibrate a noilor platforme pentru servere includ memorie rapida DDR2 400, un bus de sistem cu throughput superior, la 800 MHz si tehnologie de interconectare PCI Express cu latime de banda mai mare. Aceste tehnologii functioneaza in consonanta cu performanta dovedita, optimizarea consumului de energie si memoria procesorului Intel Xeon.

Combinatia de noi caracteristici permite obtinerea unui nivel superior de performanta pentru o larga diversitate de aplicatii.

in cadrul mai multor teste benchmark realizate de VeriTest, platforma si-a demonstrat abilitatea de a face fata unui numar de utilizatori cu pana la 54% mai mare in servicii de Web hosting, o capacitate cu 22% mai mare pentru rularea de aplicatii media si cu 18% mai mare pentru aplicatiile de e-commerce.

Aceasta performanta imbunatatita face fata cerintelor pentru activitati de computing ale marilor companii.