Milan Jovanovici, fundasul Craiovei, spune ca "ros-albastrii" au nevoie de sansa. Fotbalistul sirb de 21 de ani a evoluat inainte de venirea in Romania la Zeleznik Belgrad, adversara de miine a Stelei, in turul II preliminar al Cupei UEFA

- Milan, ce fel de echipa este Zeleznik?

- E o formatie foarte buna. Acum nu mai stiu exact ce e acolo pentru ca s-a schimbat antrenorul si au facut multe achizitii in aceasta vara. Locul lui Sasa Nicolic a fost luat de Mile Tomic, fost antrenor pe la loturile nationale de juniori, dar si la Under 21. Joaca un sistem 4-4-2, in care mijlocul si atacul sint foarte bune.

Au multi internationali de tineret, care evolueaza de foarte mult timp impreuna.

- Are Steaua sanse in fata lor?

- Sansele sint de 50-50 la suta. Dar ca sa o bata pe Zeleznik, Steaua are nevoie de noroc.

- Ca situatie financiara cum stau cei de la Zeleznik?

- Destul de bine pentru fotbalul din Serbia. Sint a patra forta, dar mult sub Steaua. Spre exemplu, cel mai mare contract de la ei este in jur de 50.000 de euro pe an.

- Care este atuul lor?

- Tactica. Actualul antrenor este un foarte bun strateg

- Apropo, tu de ce ai plecat?

- Vroiam sa joc. Banii cistigati erau la fel ca aici, dar doream sa evoluez pentru ca sint tinar. Oricum, nu-mi pare rau ca am plecat de acolo, ma simt bine la Craiova.

Forta la Marriott, alergare in Ghencea

Antrenorul Walter Zenga a decis ca prima parte a sedintei de pregatire de ieri sa nu se mai desfasoare in Ghencea, ci la sala de forta a hotelului Marriott, pe motiv ca cea de la cantonament este prea mica, iar jucatorii nu puteau intra la aparate decit pe grupe.

Fotbalistii au venit cu propriile autoturisme la "Marriott", deja echipati pentru antrenament, si, sub conducerea preparatorului fizic Marian Lupu, au inceput cu o repriza de stretching, in sala de gimnastica, dupa care, timp de o ora, au lucrat la aparatele de forta.

In jurul orei 10:45, fotbalistii Stelei au parasit hotelul Marriott (foto) si au continuat antrenamentul in Ghencea, unul fizic, fara minge. Singurii care s-au pregatit separat au fost Mirel Radoi si Valeriu Rachita. / Marius Margarit

Zeleznik - Steaua in direct pe TVR 2

Pusa sub semnul intrebarii in ultimele zile, transmisia meciului a devenit o certitudine ieri. Ioan Todan, seful departamentului Sport din TVR, a declarat ca "am ajuns in fine la o intelegere cu firma germana care detine drepturile TV, insa mai sint probleme cu satelitul, acolo, la Belgrad. Totusi, in momentul asta sigur vom televiza partida".

Meciul va incepe miine la ora 18:00, ora Romaniei, si va fi transmis in direct pe TVR 2. / Dan Udrea

"Dumitru avea tot interesul sa joace bine"

Impresarul lui Florentin Dumitru, Eugen Stanculescu, a tinut sa precizeze ca evolutia stearsa a stelistului in meciul cu Rapid nu poate fi pusa pe seama unei tradari fata de antrenorul Zenga: "Avea tot interesul sa joace cit mai bine. In tribuna erau doi emisari ai unor echipe din Serie A, veniti special sa-l urmareasca.

Italienii se asteptau insa sa-l vada jucind in centru, nu cu piciorul pe tusa din dreapta". / Marius Margarit

Rachita ramine acasa

Radoi si compania vor pleca la Belgrad astazi, la ora 11:00, la bordul unui charter, de pe aeroportul "Baneasa". Zenga deplaseaza la Belgrad un lot format din 20 de jucatori, absentii numindu-se Daniel Balan, Curt si Rachita, toti nerefacuti dupa accidentari.

Stelistii vor locui la hotelul Hyatt, un stabiliment de 5 stele unde o camera dubla costa 295 de euro iar un apartament chiar si 400 de euro pe noapte. Astazi dupa-amiaza, de la ora 18:00, vor sustine antrenamentul oficial pe arena lui Partizan Belgrad, unde se va disputa jocul. / Dan Udrea

"Imi pregatesc jucatorii sa cistige"

Antrenorul lui Zeleznik, Mile Tomic, spune ca echipa lui va juca la victorie impotriva trupei lui Zenga. "Steaua este o veritabila reprezentanta a fotbalului romanesc, pe care il apreciez foarte mult. A avut mereu jucatori in echipa nationala, se poate spune ca este corespondentul lui Steaua Rosie Belgrad.

Cu tot respectul pentru romani, imi voi pregati jucatorii sa cistige", a spus antrenorul sirb. Capitanul belgradenilor, portarul Oliver Kovacevici, i-a avertizat pe stelisti: "Echipa este unita si ne dorim ca prima noastra aparitie in cupele europene sa fie incununata de succes". / Dan Udrea