Ministerul Comunicatiilor ieftineste frecventele

de Cristian Ionita     Jurnalul National
Miercuri, 11 august 2004, 0:00


Potrivit unui ordin al ministrului Comunicatiilor, tarifele de utilizare a spectrului de frecvente radioelectrice percepute operatorilor de telefonie mobila au fost reduse de la 154.000 euro/canal pentru fiecare frecventa la 85.000 euro/canal pentru banda de 1.800 MHz si135.000 euro/canal pentru 900 MHz.
De asemenea, au fost stabilite tarifele pentru telefonia mobila de generatia a treia (3G), respectiv 1,2 milioane euro/an pentru blocurile de frecvente pereche de 5MHz si 600.000 euro/an pentru cele nepereche.

Operatorii de telefonie mobila Connex si Orange folosesc frecventa de 900 MHz, Zapp – 450 MHz, iar Cosmorom utilizeaza banda de 1.800 MHz. Titularii licentelor sau proprietarii retelelor de emisie au obligatia sa plateasca tarifele, anuale sau trimestriale, pana la data de 20 a lunii imediat urmatoare celei in care s-a emis decizia.

In cazul tarifelor pentru transmisii ocazionale prin satelit, titularii licentelor vor plati tarifele in termen de 60 de zile calendaristice de la data emiterii acestora.

Ordinul ministrului cuprinde modificarile privind aprobarea procedurii de tarifare si a listei tarifelor de utilizare a spectrului datorate anual catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) si poate fi consultat la adresa http://www.mcti.ro/ mcti0. html? page=2071&m3.

Titularii licentelor sau proprietarii retelelor de emisie care nu au primit deciziile intr-un termen de 10 zile calendaristice de la data-limita a emiterii acestora au obligatia sa solicite IGCTI comunicarea deciziei.


33 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă