Dupa "episodul Mihaela Melinte", transat de catre presedintele COR, Ion Tiriac, in favoarea sa (ramane sa vedem daca si in favoarea sportului romanesc!), intre forul olimpic roman si Federatia Romana de Atletism a izbucnit un nou scandal. De data aceasta, la mijloc este o sportiva mult mai putin galonata, saritoare in lungime, Alina Militaru.

Concret, desi era trecuta pe lista de acreditare pentru JO de la Atena inca din mai, Militaru a reusit, doar la Campionatele Nationale de Atletism ale Romaniei, de saptamana trecuta, o saritura de 6,73 m, indeplinind, in acest fel, baremul de calificare la Olimpiada.

Numai ca, surpriza! Ion Tiriac si COR nu o accepta pe sportiva in lot, spunand ca acesta a fost definitivat in luna iunie, cand s-a stabilit numarul de sportivi, limitat, cu care Romania va merge la Atena!?! "Este incredibil ce poate sa faca acest COR! Dupa ce s-a batut ca sa nu participe la Olimpiada doua atlete cu sanse reale la o medalie, Melinte si Iovan, acum Ion Tiriac da cu tifla si unei

sportive tinere care reprezinta viitorul in acest sport. Alina Militaru a fost propusa de catre FR de Atletism, pentru acreditare, inca din 10 mai, data la care COR a luat la cunostinta acest lucru", ne-a declarat, ieri, secretarul general al FRA, Nicolae Marasescu.

Curios, presedintele forului olimpic roman nu pare sa fie prea interesat de acest lucru, motivand lipsa de reactie pe seama definitivarii lotului.

"Cred ca un simplu telefon la Comitetul Executiv al CIO ar fi putut rezolva problema. Data- limita pentru indeplinirea baremului era 9 august, deci Militaru a reusit acest lucru in timp util. Din pacate, Tiriac nu vrea sa faca nimic pentru atletismul romanesc, desi, personal, nu consider un razboi intre FRA si COR!", a incheiat Marasescu.

"In razboiul prostesc dintre COR si FR de Atletism nu are de pierdut decat sportul romanesc."

Tiriac s-ar putea retrage din COR

Olimpiada de la Atena ar putea fi ultima in care Ion Tiriac sa se afle in fruntea forului olimpic roman.

Intr-un interviu acordat unui ziar de sport din Romania, Ion Tiriac si-a manifestat intentia de a parasi definitiv nu numai structurile de conducere ale COR, ci si intreg sportul romanesc! Desi nu a spus care sunt si motivele pentru un astfel de gest, presedintele COR pare sa se fi saturat de problemele reale care zguduie sportul de performanta autohton.