Compania Hewlett Packard (HP) a anuntat completarea liniei sale thin client (client subtire) cu modelul HP Compaq Thin Client t5515 - primul din seria t5000 cu sistem de operare Linux -, care furnizeaza clientilor din mediul de afaceri facilitati avansate de securitate, flexibilitate si administrare la un pret/performanta deosebit, ce contribuie la scaderea costurilor informatice.

HP a prezentat ultimul sau model de handheld numit Ipaq h6340. Aceasta ultima noutate de la HP prezinta in premiera posibilitatea conectarii prin patru modalitati diferite de conectare: Bluetooth 1.1, WI-FI 802, IrDa si prin intermediul retelelor de telefonie GSM/GPRS.

O camera foto digitala de 1,3 Megapixeli poate fi atasata, realizand fotografii de 640 x 480 de pixeli. Zoom-ul digital impreuna cu dimensiunile reduse ale handheld-ului de numai 7,5 x 1,87 x 11,9 cm fac din acesta un mic spion personal.

Softuri de editare ale imaginilor sunt disponobile pe platforma Windows Mobile 2003 pentru a face mici retusuri inaintea trimiterii pe email sau prin conexiunile WI-FI sau Bluetooth.

Noul Ipaq h6349 cu un procesor OMAP 1510 realizat de Texas Instruments are incorporata o tastatura detasabila care face mult mai usoara accesarea optiunilor si transforma scrierea mesajelor sau a email-urilor intr-o joaca de copii.

"Micutul" poate stoca si rula MP3-uri beneficiind de o memorie SDRAM de 64 MB de o memorie Flash ROM de 64 MB iar spatiul de stocare al Ipaq-ului este de 20 de MB fiind upgradabil pana la 1GD printr-un card SD optional.

Cantarind numai 190 de grame adica cam cat cantareste un telefon mobil acesta va lua loc discret in buzunar sau in geanta fiind oricand gata sa sara in ajutorul utilizatorului sau.

Cu un ecran TFT cu o diagonala de 8,89 cm si o rezolutie de 240 x 320 sensibil la atingerea acestuia cu creionul fara mina din dotare noul stapan al Ipaq-urilor are si doua manere discrete de cauciuc pe laturi pentru a se potrivi cat mai usor in mana utilizatorului. Patru butoane programabile pentru a lansa aplicatiile preferate la o simpla atingere sunt disponibile la o simpla atingere.

"Aspectul elegant, compact si ergonomic impreuna cu numeroasele facilitati in premiera pentru un handheld fac din noul Ipaq h6340 un produs de neconcurat."

HP Ipaq h6340 este livrat impreuna cu cradle-ul si softul pentru conectarea la PC, cu o baterie slim si o tastatura detasabile, adaptor AC, dispozitiv handsfree, husa de transport si instructiunile de utlizare. Bateria standard este de Lithium-Ion si are o capacitate de 1800 mAh fiind insa extensibila optional pana la 3600 mAh.

De asemenea microfonul incorporat si jack-ul de casti stereo de 3,5 mm putand reda de asemenea MP3 stereo si prin intermediul speaker-ului incorporat.

Pe langa inovatiile hardware ipaq-ul are si aplicatii patentate HP cum ar fi: iPAQ Wireless - prin care modalitatile de conexiuni sunt simplificate, HP Profiles – software prin care se definesc profilele de conexiune wireless, Bluetooth Manager, iPAQ File Store, iPAQ Backup, HP Image Capture – pentru fotografierea digitala, HP Image Zone – soft de editare a fotografiilor, HP

Image Transfer – pentru transferarea fotografiilor pe PC. Garantia oferita de producator este de doi ani.

Portofoliul «thin client», extins cu Linux

HP a anuntat completarea liniei sale thin client (client subtire) cu modelul HP Compaq Thin Client t5515 – primul din seria t5000 cu sistem de operare Linux – care furnizeaza clientilor din mediul de afaceri facilitati avansate de securitate, flexibilitate si administrare la un pret/performanta deosebit, ce contribuie la scaderea costurilor informatice.

Modelele thin client din seria HP Compaq t5000 sunt folosite pentru mediile informatice bazate pe servere, in care majoritatea aplicatiilor ruleaza pe server iar datele sunt stocate pe reteaua corporatiei. Clientii subtiri sunt dispozitive de dimensiuni mici, fara hard discuri si care nu ofera o gestiune complexa a imaginilor.

Aceste caracteristici le fac usor de instalat – si la costuri IT deosebit de scazute – oferind un grad superior de fiabilitate si securitate fata de PC-urile standard.

"Datorita usurintei in utilizare, fiabilitatii si securitatii oferite de un thin client, este oportun ca utilizatorii din mediul de afaceri sa analizeze cu atentie modul in care modelul informatic bazat pe thin client poate contribui la imbunatatirea recuperarii investitiei in tehnologie a companiilor lor", spune Jeff Groudan, vice-presedinte de marketing pentru desktop-urile comerciale in

cadrul Personal Systems Group la HP. "HP Compaq Thin Client t5515 ofera clientilor fiabilitatea si usurinta in utilizare necesare mediilor de lucru corporationale solicitante".

Ideal pentru centrele de informare

HP Compaq Thin Client t5515 este ideal pentru centrele de informare (call center), mediile medicale, serviciile financiare si alte infrastructuri IT unde este necesar accesul la aplicatiile centralizate de la calculatoare similare celor de birou.

t5515 asigura utilizatorilor de sisteme thin client facilitati si performante de varf datorita configuratiei care include procesorul Transmeta TM5800 la 800 MHz, eficient din punct de vedere al consumului de energie, placa grafica ATI cu 16 MB de memorie grafica dedicata, maximum 128 MB DDR SDRAM (1) si maximum 128 memorie flash – toate folosind arhitectura standardizata.

Modelul thin client t5515 ofera de asemenea securitate crescuta in mediul IT. Deoarece nu exista medii de stocare detasabile, utilizatorii nu pot sa introduca pe sistem produse software, reducand astfel probabilitatea aparitiei unor conflicte intre hardware si software, a problemelor de configuratie si a riscului virusilor.

In plus, deoarece sistemele thin client functioneaza numai atunci cand sunt conectate la un server, exista un risc scazut de furt al produsului sau al datelor.

Performante ridicate la dimensiuni reduse

HP Compaq t5515 include procesoare Transmeta Crusoe eficente din punct de vedere al consumului de energie si cu radiatie termica scazuta, oferind performante ridicate intr-un design de dimensiuni reduse. In plus, sunt disponibile patru porturi USB pentru conectarea la o gama variata de dispozitive periferice, precum imprimantele, modemurile sau dispozitivele de stocare externe.

Un slot PCI optional adauga flexibilitate asigurand suportul pentru placi grafice suplimentare, conexiuni(2) wireless si port de extensie.

t5515 este disponibil cu sistem de operare Linux, fiind destinat utilizatorilor care au nevoie de hardware extins si suport pentru aplicatii. Dispozitivul beneficiaza si de o copie gratuita a solutiei Altiris Deployment, un software de management complex pentru instalarea de la distanta, administrarea si actualizarea clientilor subtiri HP.

Doar HP ofera utilizatorilor din mediul de afaceri abilitatea de administrare a tuturor clientilor din retea – desktop-uri, laptopuri, statii de lucru si thin client – folosind pachetul de la Altiris.

Sistemul thin client din seria HP t5000 ofera utilizatorilor din mediul de afaceri instalare rapida si facilitati de utilizare esentiale. Dispozitivele thin client individuale pot fi instalate in cateva minute, managementul configuratiei solicitate si intretinerea aplicatiilor software putand fi realizate prin intermediul unui server central sau de la consola administratorului.

Aceste facilitati importante ii ajuta pe utilizatori sa reduca atat costurile instalarii initiale cat si ale suportului ulterior.