Luni, Adrian Nastase, presedintele PSD, s-a aflat in vizita particulara si de partid in judetul Olt, iar a doua zi in Valcea. La Izbiceni, presedintele Partidului Social Democrat a vizitat doua gospodarii ale unor buni legumicultori, unde a remarcat productia mare de vinete, sistemele moderne de intretinere a culturilor si irigarea "prin picatura".

Datorita faptului ca legumicultorii s-au plans de preturile mari care sunt in piete, ei vanzand legumele cu 4.000-5.000 lei/kg, Adrian Nastase a promis ca, la sedinta de guvern de joi, va infiinta o Politie a pietelor. Este, de fapt, o metoda de a elimina intermediarii si a face ca producatorii sa-si vanda direct legumele in piete.

Este cauza principala care face ca pretul legumelor de la producator sa ajunga pe pietele Bucurestiului si ale marilor orase la 20.000-25.000 lei/kg la rosii de exemplu, de patru-cinci ori mai mult decat la producator. Luni seara, familia Nastase (Adrian, Dana si baiatul cel mic, Mihnea) a fost gazduita la vila privata "Lili" din Baile Govora.

Adrian Nastase n-a dorit nici marti seara sa doarma la vila lui Ceausescu din Olanesti, ci a preferat vila de protocol de la Bujoreni.

Un cocos alb pentru ferma de pasari a lui Nastase

Marti dimineata, fara alai si girofaruri, microbuzul in care se afla familia Nastase, impreuna cu alte cateva persoane oficiale care o insoteau au vizitat cateva localitati din judetul Valcea. La Bunesti, oaspetii a fost primiti cu paine si cu sare, dar si cu o tuica, tot dupa datina strabuna.

Dupa ce a vizitat familia Ion Mihai si a apreciat animalele si pasarile crescute in gospodarie, premierul Nastase a primit un cocos alb, probabil pentru ferma lui de pasari... La Horezu, praslea Mihnea Nastase a admirat, impreuna cu parintii sai, modul in care se modeleaza lutul in obiecte fermecatoare de ceramica.

Chiar pentru moment, Mihnea Nastase a fost olar, invatand acest mestesug de la familia Pal, din Horezu.

Intrebat de ce "a luat tara pe jos", avand in vedere ca vizitele nu au fost anuntate si presedintele PSD nu a fost insotit nici de prefecti si nici de alti reprezentanti ai institutiilor judetene, Adrian Nastase a raspuns ca "nu vreau sa mai vad cum se spala trotuarele si se vopsesc gardurile atunci cand se afla ca vine primul-ministru".

Atat la Olt, cat si la Valcea, Adrian Nastase s-a intalnit cu Delegatiile Permanente ale PSD din cele doua judete si a stabilit strategia pentru alegerile generale in aceasta zona.