Premierul Adrian Nastase s-a gandit sa-si faca incalzirea pentru Cotroceni candidand mai intai in cadrul propriului partid pentru un loc pe listele parlamentare. Asa se face ca, ieri, premierul s-a prezentat in persoana la sediul Organizatiei PSD sector 2 din Capitala, pentru a-si depune dosarul si pentru a intra in posesia semnaturilor pe care membrii de partid le-au strans pentru candidatura sa.

Cu entuziasm, acestia au depasit planul, adunand nu 1000 de semnaturi, cat ar fi trebuit, ci 1230, acestea fiind aduse la partid nu de Nastase personal, ci de Aura Vasile, intr-un rucsac. Nastase a declarat ca vrea sa arate astfel ca in PSD este democratie. „Unii spun ca presedintele nu trebuie sa participe la alegerile preliminare, eu voi candida.

Nu vreau sa se creeze impresia falsa ca in PSD exista o clasa superioara si ceilalti sunt sosonari, din contra“, a spus premierul dupa intalnirea cu colegii sai de partid de la sectorul 2.

Nastase nu a uitat, insa, ca, desi s-a prezentat la testul votului intern jucand rolul unui simplu membru de partid, el este acela care supervizeaza listele electorale, promitand ca nu va face rabat pentru nimeni. Premierul s-a plans ca ar exista in partid oameni care nu l-au mai cautat de patru ani si care acum il suna pentru a primi un loc pe liste.

Desi este greu de crezut ca in PSD exista sinucigasi politic care sa-l fi ignorat complet pe presedintele partidului timp de patru ani, Nastase a promis „crunt“ ca ii va refuza pe toti.

Cat despre oamenii presedintelui Iliescu - Corina Cretu, Rodica Stanoiu, Octavian Stireanu -, Nastase a declarat ca nu ar fi discutat nimic cu seful statului despre locul acestora pe liste si ca acestea vor fi fixate dupa prealegerile din PSD.

Desi premierul a incercat sa joace rolul unui pesedist simplu, venit cu dosarul de candidatura la judecata partidului, protocolul a contrazis aceasta montare. La sediul PSD sector 2, agitatia a inceput cu mult timp inainte de venirea premierului. Mica sala de sedinte era plina ochi inca de la ora 15.30.

In fata sediului, pentru a-i face placere premierului, au fost instalate doua panouri: unul cu articole din ziare care-i desfiintau pe Basescu, pe Dinu Patriciu si aratau si nemultumirile din interiorul PNL, iar cel de-al doilea prezenta tot extrase din presa cu „maretele” realizari ale premierului, precum si un fotomontaj de la intalnirile acestuia cu mai-marii lumii.

Si, ca sa inlature orice dubiu privind „echidistanta“ presedintelui Ion Iliescu, un superposter al acestuia trona alaturi de unul al premierului pe usa de langa intrarea in sediu.

Dupa o discutie cu membrii de partid, premierul si-a inceput campania interna mergand sa-i viziteze, in blocurile din imprejurimi, pe doi dintre cei mai vechi membri ai PSD sector 2.