Rompetrol Logistics SA a semnat, ieri, la sediul Regionalei CFR Constanta, documentele de predare-primire a activelor aferente tronsoanelor de cale ferata Dorobantu-Navodari-Capu Midia, Dorobantu-Romcim Medgidia, P1 Capu Midia-Sitorman, conform unui comunicat al grupului Rompetrol.

Ca urmare a semnarii documentelor de predare-primire, vor intra in vigoare contracte de inchiriere pe cinci ani si gestionare de catre Rompetrol Logistics a respectivelor tronsoane de cale ferata. Astfel, grupul Rompetrol va controla principala artera de cale ferata ce leaga Rompetrol Rafinare de restul tarii, lungimea caii ferate administrate fiind de 49 de kilometri.

Tot de ieri, prin intrarea in vigoare si a contractelor de reparatie a liniilor, instalatiilor si cladirilor, Rompetrol Logistics a inceput lucrarile de reabilitare a caii ferate Capu Midia-Navodari-Dorobantu, in scopul mentinerii unei sigurante maxime in operarea si marirea vitezei de transport, de la o limita minima de 10 la 30 km/h, urmand ca, in cursul anului 2005, in urma investitiilor

realizate, viteza de transport sa creasca la 50 km/h, se arata in comunicat. Pentru inceput, valoarea investitiilor va fi de trei milioane de euro, banii urmand sa fie folositi pentru consolidarea terasamentului, schimbarea traverselor, inlocuirea cablurilor electrice de transmisiuni si modernizarea garilor.