Pirateria informatica, amendata cu pana la 400 milioane lei

de Consuela Stegarescu     Gardianul
Vineri, 13 august 2004, 0:00


Pirateria informatica va fi pedepsita, conform noii Legi privind drepturile de autor si cele conexe, cu amenzi de pana la 400 milioane de lei, fata de 7 milioane de lei plafonul maxim prevazut de legislatia anterioara, informeaza Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

De exemplu, pentru punererea la dispozitia publicului, prin intermediul Internetului, a unor baze de date protejate de drepturi de autor, fara consimtamantul titularilor de drepturi, sanctiunile prevazute de lege sunt inchisoarea de la 1 la 4 ani sau amenzi intre 25-400 milioane lei.

Comercializarea sau inchirierea de marfuri sau dispozitive-pirat de control al accesului este sanctionata cu inchisoare intre 3 luni si 6 ani sau amenzi intre 50-300 milioane lei. Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), institutie aflata in subordinea MCTI, a primit atributii de control in ceea ce priveste combaterea pirateriei informatice.

IGCTI va colabora cu Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor, in baza unui protocol.152 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi