Camerunezul Djemba-Djemba a fost, miercuri seara, unul dintre cei mai populari fotbalisti ai lui Manchester. Jovial, jucatorul de culoare a dat interviuri si a facut glume la iesirea de la vestiare, spunand ca apreciaza in mod deosebit fotbalul romanesc pe care-l cunoaste, atentie, de la colegul sau de camera de la echipa nationala, stelistul Falemi.

Margaritescu, la «Urgenta»

Imediat dupa meci, Andrei Margaritescu, iesit accidentat de pe teren, in 55’, a fost dus la Spitalul de Urgenta pentru ca acuza dureri foarte mari in zona lombara. Medicii i-au facut o tomografie, in urma careia s-a constatat ca jucatorul are o contuzie in regiunea lombosacrata, care, din fericire, nu-i va da mari batai de cap fotbalistului.

O multime de VIP-uri in tribune

Cum era de asteptat, in tribuna oficiala s-au inghesuit o multime de VIP-uri. Dan Matei Agathon, Viorel Hrebenciuc, Mircea Sandu, Anghel Iordanescu, Ilie Nastase, Gica Popescu, Dan Petrescu, Simona Marinescu, fratii Becali, Ion Tiriac si multi alti.

De altfel, interesul fata de acest meci a fost atat de mare, incat, la masa presei, au fost prezenti, pe langa ziaristii romani si englezi, si reprezentanti ai unor publicatii cunoscute din Europa, dar si din... Asia!

TVR 1, prima in top-ul audientei

Meciul Dinamo-Manchester United, difuzat miercuri de TVR 1, a adus din nou postului public pozitia de lider in batalia pentru audienta. Peste 1.972.000 de telespectatori au urmarit confruntarea de la Bucuresti, pe intervalul de difuzare a partidei (21.38-23.44) TVR 1 avand o audienta de 18,4% si o cota de piata de 46,4%. Minutul cu cea mai mare audienta s-a inregistrat la ora 22.

31, cand urmareau meciul nu mai putin de 2.491.000 de telespectatori, ratingul fiind de 23.2%, iar cota de piata a atins 55,4%. (C.I.)

Ioan Andone: "Am un mare regret pentru ca nu am reusit sa facem o partida extraordinara, cum ar fi meritat toti suporterii nostri, care au venit din toata tara la acest meci. Din nefericire, nu am stiut ce sa facem, dupa ce am condus cu 1-0. A fost de ajuns un contraatac si o greseala a noastra pentru ca Manchester sa egaleze".

Alex Ferguson: "Cand castigi in deplasare in Europa, trebuie sa fii foarte multumit. Ma bucur ca am reusit sa castigam dupa un inceput foarte slab. Am intalnit o echipa cu un atac foarte bun, fata de care trebuie sa fim atenti. Ma asteptam la un meci dificil, iar Dinamo a jucat exact asa cum credeam.

Dinamo are jucatori foarte buni de atac: Niculescu, Danciulescu, Petre si Tames si mi-a mai placut si numarul 3 (n.r.- Semeghin)".

D. Dragomir: "Vreo 70 de minute, Dinamo a jucat un fotbal bun. Dupa aceea s-a rupt filmul. Ai nostri au pierdut din cauza unor greseli personale. Nu se poate sa faca astfel de greseli. Puteau mai mult. S-au batut singuri. La faza primului gol au gresit si fundasii, si portarul".

A. Iordanescu: "Pacat, mare pacat, pentru ca Dinamo a facut o prima repriza foarte buna. Cu putina sansa, cred ca Dinamo putea sa intre la pauza cu un rezultat bun si putea sa obtina, in final, un rezultat pozitiv".

Nicolae Badea: "Sunt trist pentru infrangere, deoarece cred ca meciul a fost impartit in doua reprize, prima dominata de Dinamo, iar a doua, de Manchester. Pe de alta parte, accidentarile l-au fortat pe Andone sa schimbe tactica si a creat un alt raport de forte in teren. Englezii au egalat contrar cursului jocului in acea faza.

Am avut in fata o echipa cu multa experienta, care stie sa speculeze orice eroare".

Roy Keane: "A fost un meci dificil. Echipa a jucat foarte bine si suntem bucurosi ca am invins cu 2-1".

Presa britanica

The Independent: "A fost o perioada, pe la jumatatea primei reprize, cand se parea ca aceasta ar putea fi «noaptea noptilor» pentru Dinamo, in fata unei echipe Manchester lipsita de forma. Dar asa cum se intampla frecvent in Europa si in Premiership, echipele mici care isi rateaza ocaziile in fata formatiei Manchester sunt pedepsite. Asa s-a intamplat si miercuri seara.

Dinamo, care a jucat in alb, nu este Real Madrid, dar au fost momente, mai ales in prima repriza, cand a aratat ca echipa spaniola. Pana la urma insa, Giggs a gasit impulsul sa ridice pe United din corzi".

The Sun: "Alex Ferguson a apelat la vechii sai soldati pentru ca Manchester United sa poata razbi aseara. Pe pamanturile unde s-a nascut Dracula, miza nu ar fi putut fi mai mare. Intrarea in tinutul auriu al Ligii Campionilor poate promite oricat, de la 20 la 40 milioane de lire sterline.

Suficient pentru a transforma un club precum Dinamo, in timp ce pentru Ferguson ar putea reprezenta diferenta dintre a-l achizitiona si a nu-l achizitiona pe Wayne Rooney".

The Guardian: "Vicleanul Giggs a ajutat pe United sa schimbe lucrurile".

The Times: "Giggs i-a daruit lui United victoria. Echipa Manchester United nu este obisnuita sa aiba probleme in preliminariile Ligii Campionilor, iar miercuri seara am simtit gustul fotbalului european de moda veche".

Site-ul oficial Manchester: "United obtine un avantaj pentru calificare. Golul inscris devreme nu a afectat echipa Dinamo. Dimpotriva, aceasta echipa a parut sa creasca pe masura ce jocul continua si nu ar fi fost o surpriza ca dinamovistii sa inscrie din nou. Dinamo, care a inceput minunat meciul si parea capabila sa provoace un mare soc, a ramas fara energie in repriza secunda".

Daily Mirror: "Jucatorii de la Manchester s-au trezit in ziua meciului si au aflat ca in hotel a fost anuntata o alarma cu bomba. Poate ca aceasta a fost falsa, dar cu siguranta o altfel de alarma a sunat in teren, cand, dupa 9 minute, United era condusa. United se afla in pericol de fiecare data cand se confrunta cu contraatacurile".