In sectorul 1 al Capitalei, pe soseaua Kiseleff

Potlogarii publicitare cu spatarele bancilor de la ADP

Firma care asigura publicitatea stradala functioneaza fara nici un fel de avize si autorizatii

O noua afacere ilegala de publicitate stradala s-a pus pe picioare in sectorul 1 al Capitalei. Pe soseaua Kiseleff, Bulevardul Aviatorilor sau de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei, pe spatarul bancilor apartinand Administratiei Domeniului Public sector 1 se face reclama la apa minerala, cafea si sucuri. Investitia in publicitatea facuta in zonele protejate este minima.

Pe spatarul bancilor proaspat montate de Primaria sectorului 1 au fost prinse in patru piroane bucati de tabla peste care s-au aplicat reclamele. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a aratat si el uluit de inventie. "Este inadmisibil cum se desfasoara pe domeniul public al statului astfel de afaceri, in detrimentul cetatenilor si al incasarilor la buget.

Firma care asigura publicitatea, X-PO Bucuresti SRL, functioneaza ilegal. Nu are autorizatie de constructie, certificat de urbanism si nici avize. Pe vremea mandatului fostului primar Vasile Gherasim, au primit un aviz de principiu, care nu are nici un fel de valoare. Daca pana maine dimineata (astazi, n.r.

) nu-si ridica panourile publicitare de pe domeniul public, vor primi maximum de amenda, iar cei de la ADP vor trece la demontarea reclamelor". Proprietara firmei de publicitate s-a aratat chiar indignata de decizia lui Chiliman, sustinand ca acum nu se poate face nimic, intrucat are de onorat contracte cu clientii, iar afisarea reclamelor s-a facut la... presiunea partenerilor.

Fostul primar al sectorului 1, Vasile Gherasim, in prezent secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, isi aminteste vag de firma X-PO Bucuresti. "A existat un contract provizoriu prin martie 2004. Acesta era un acord de principiu, dar care nu poate tine loc de autorizatie. Mai mult, nici unul din actele obligatorii functionarii (avize si autorizatii) n-au fost semnate de mine.

Va asigur ca pana maine dimineata (astazi, n.r.) toata aceasta publicitate va disparea". Publicitatea stradala in zona Aviatorilor-Kiseleff-Arcul de Triumf este interzisa, fiind considerata zona protejata. Nici macar in campania electorala n-a fost admisa nici un fel de publicitate.

In zonele invecinate, pentru o reclama mai mica decat cea practicata de firma X-PO, se percep tarife de mii de euro.