Fosta conducere a Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin a cheltuit peste trei miliarde de lei pentru asfaltarea unui singur kilometru de drum, pentru care nu avea nici autorizatie de constructie, a declarat noul vicepresedinte Horia Irimia.

Conform acestuia, banii au fost alocati in perioada campaniei electorale, pentru a face legatura intre un drum judetean si fosta unitate militara de linga Resita.

“Intr-adevar, aceasta unitate a fost preluata de CJ, dar deocamdata nu avea nici o destinatie precisa”, afirma Irimia. Mai mult decit atit, in ciuda fondurilor foarte mari destinate lucrarii, aceasta nu este inca gata. “Drumul nu este finalizat nici pina azi. In oferta depusa la licitatie, constructorul s-a angajat sa efectueze lucrarea intr-o luna.

A trecut de multa vreme campania electorala, iar termenul este depasit”, a precizat vicepresedintele CJ.

De cealalta parte, fostul presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Ilie Mustacila, sustine ca nu are nici o vina. “Acuzatiile astea sint baliverne de-ale lu’ Irimia. Stiam de acest drum, la vremea respectiva chiar i-am grabit pe subordonatii mei sa incheie lucrarile. Seful Serviciului de Drumuri imi spunea ca nu au toate aprobarile necesare.

Le-am cerut sa le obtina si dupa aceea nu le-am mai verificat actele, nu mai era treaba mea, era responsabilitatea lor”, a raspuns Ilie Mustacila. Noua conducere a CJ a precizat ca va solicita un control al Curtii de Conturi in acest caz.