Un important politician american demisioneaza din cauza unei iubiri homosexuale

Guvernatorul democrat al statului american New Jersey a socat opinia publica dupa ce a anuntat in direct la televiziune ca este homosexual si a demisionat. James McGreevey (47 de ani), casatorit de doua ori si tata a doi copii, a marturisit in fata ziaristilor ca a avut o relatie extraconjugala cu un barbat.

Avind-o alaturi pe sotia sa, Dina, el a declarat ca demisioneaza de rusine, insa surse apropiate guvernatorului au afirmat ca McGreevey era santajat de fostul sau amant.

“Sint un american homosexual. Am avut o relatie cu un barbat si am incalcat regulile casatoriei. A fost o greseala, o prostie, dar este de neiertat.

Avind in vedere circumstantele acestei situatii si impactul pe care il are asupra familiei mele si a capacitatii mele de a guverna, cea mai buna decizie este sa demisionez”, a afirmat guvernatorul american care, in campania electorala vorbea cu mindrie despre credinta sa catolica.

Doi apropiati ai guvernatorului au declarat ca ar fi vorba despre Golan Cipel, un poet israelian, care a fost angajat de McGreevey pe un post de consilier in probleme de securitate, chiar daca nu avea nici un fel de experienta in acest domeniu.

Aceleasi surse afirma ca Cipel i-ar fi cerut acum citeva saptamini guvernatorului “citeva milioane de dolari”, amenintindu-l ca va face publica toata povestea si ca il va da in judecata pentru hartuire sexuala.

Golan, tinut pe banii publici

Declaratia incendiara, considerata de presa americana “un eveniment fara precedent”, a deschis toate jurnalele de stiri cu atit mai mult cu cit foarte putini oameni politici americani au avut curajul de a recunoaste public orientarea lor homosexuala.

Insinuari privind orientarea sexuala a guvernatorului au mai aparut de-a lungul timpului in presa americana, care ridicase, de altfel, si dubii privind rostul numirii lui Cipel intr-un post foarte important.

Astfel, inainte ca iubitul guvernatorului sa demisioneze din functie, mai multe ziare au intrebat ce face poetul israelian pentru securitatea statului New Jersey ca sa fie rasplatit cu un salariu de 110.000 dolari pe an.