Presedintele Ion Iliescu se afla de vineri la Atena. Dupa ce a asistat la festivitatea de deschidere, “Nea Nelu” a mers in fiecare zi la cite o competitie unde evolueaza romani. Preferatele sale ramin insa gimnastica si canotajul, intimplator sau nu, exact disciplinele in care romanii au cele mai mari sanse la medalii.

Pina acum insa, Ion Iliescu nu-si dezminte renumele de purtator de ghinion. Cam peste tot pe unde s-a dus, exceptind gimnastica, tricolorii au avut evolutii slabe. In plus, seful statului a facut si citeva boacane.

La scrima, campionul olimpic Mihai Covaliu a fost eliminat, simbata, in sferturile de finala. In timpul concursului, obedientul Alexandru Mironov (presedintele de onoare al federatiei) a provocat un incident de-a dreptul penibil.

“Extraterestrul” a inceput sa-l strige pe Covaliu, chemindu-l sa-l salute pe presedinte! Iliescu a mers ieri dimineata si la canotaj, unde echipajul feminin de 8+1, mare favorit la aurul olimpic, a ocupat sub ochii sai doar locul doi in serie, fiind nevoit sa traga in recalificari pentru a prinde un loc in finala.

Tot ieri, tenismanul Victor Hanescu a pierdut, cu Iliescu in tribune, meciul disputat cu australianul Wayne Arthurs.

Iliescu si-a facut aparitia la “Olympic Indoor Hall” purtind un tricou al delegatiei. Desi presedintele are dupa el o haita de sfatuitori, tinuta acestuia a fost penibila. Desi tricoul ros-galben-albastru impunea o tinuta sport, Iliescu avea pantaloni eleganti si pantofi de lac! La finalul concursului de gimnastica, seful statului a plecat insotit de tot “alaiul”.

Un agent grec i-a pus mina-n piept!

Presedintele, alaturi de care era si Andreea Raducan, a vrut sa se duca la vestiare si sa le felicite pe gimnaste, dar a fost oprit imediat de unul dintre multii responsabili care ghideaza spectatorii si oficialii. “Nu aveti voie pe-aici!”, i-a transmis grecul lui Iliescu, care incerca sa forteze trecerea.

Omul de ordine i-a pus mina in piept lui “Nea Nelu” si s-a incapatinat sa nu-l lase pe acesta sa treaca, chiar si dupa ce Ion Tiriac l-a informat despre cine e vorba. “De miine s-ar putea sa nu mai lucrezi aici!”, l-a amenintat Tiriac pe grec. In cele din urma, un oficial l-a condus pe presedintele roman, pe o alta cale, spre vestiare.