Chiar daca nu s-au racit de tot, spiritele s-au mai calmat in curtea ros-albilor. Dupa ce au declansat scandalul simbata dimineata, prin refuzul de a urma programul si a pleca spre cantonamentul de la Breaza, jucatorii au primit o riposta ferma din partea conducerii.

Probabil vazind ca gluma se ingroasa si realizind ca au gresit, elevii lui Ioan Andone au dat inapoi, acceptind in cele din urma sa onoreze cele stabilite de conducerea tehnica, cu toate ca, initial, spusesera ca nu vor pleca spre Breaza mai devreme de luni.

Dupa ce au fost bagati in sedinta la Saftica, simbata seara, jucatorii s-au reunit din nou ieri, la stadionul din “Stefan cel Mare”, pentru a pleca in cele din urma spre Breaza. Ei s-au ferit sa faca vreun comentariu, doar Ioan Andone fiind cel care s-a adresat mass-media pentru a povesti ce s-a intimplat.

Din cite se pare, jucatorii au fost multumiti ca, in cele din urma, amenda usturatoare vehiculata de conducere s-a redus, iar din drepturile financiare nu le vor fi opriti decit 1.000 de dolari. Cam scump pentru o zi de simbata pe jumatate libera.

Dinamovistii vor ramine in cantonamentul de la Breaza pina miercuri, cind vor reveni la Bucuresti si vor intra in linie dreapta in vederea derby-ului cu Steaua. Aseara, ei aveau de sustinut si o partida de verificare cu Tricolorul Breaza.

“S-au comportat ca niste copii”

Ioan Andone (foto) spune ca intr-o tara saraca ca a noastra merita sa ai doar patru zile libere pentru a cistiga 80.000 de dolari intr-un an.

Domnule Andone, cum comentati greva fotbalistilor?

Ioan Andone: Sint nemultumit pentru ca efectiv au reactionat ca niste copii.

Performanta cere sacrificii, nici eu nu-mi vad familia si copilul in timpul cantonamentului, iar daca am ales acest program de cantonament, am facut-o spre binele lor, deoarece in ultima vreme am avut mai multe meciuri foarte grele, ei evolueaza mai prost decit o faceau in primavara, iar lumea e obisnuita sa-i vada la alti parametri.

V-ati gindit sa demisionati?

Nu m-am gindit la asa ceva. Numai ca, avind aceasta atitudine, va fi greu sa cistigam cu Steaua si cu Manchester. Ramine insa de vazut, pentru ca astfel de lucruri pot sa pice si bine, momente ca astea pot sa uneasca echipa, dar daca s-a intimplat asa vom vedea la partida cu Steaua.

“Ne-am dat singuri in cap”

Vladut Munteanu (foto) si Claudiu Niculescu au fost suspectati de faptul ca au instigat la revolta in urma careia dinamovistii au refuzat sa plece simbata in cantonamentul de la Breaza. Totusi mijlocasul “ciinilor” sustine ca nu a fost vorba de o rascoala. “Toti eram decisi sa nu plecam la Breaza inca de miercuri seara.

Am avut o discutie in vestiar in acest sens imediat dupa partida cu Manchester United. Am fost prea suparati dupa infringerea cu englezii ca sa mergem la nea Ando sa-i spunem ca nu vrem sa plecam la Breaza. De fapt, aici am gresit. Lipsa de comunicare intre noi si conducerea tehnica a echipei a dat nastere situatiei penibile la care s-a ajuns simbata.

Ne-am dat singuri in cap”, a spus Vladut. “Noi sintem ucenici, cei din conducere ne platesc, si de aceea trebuie sa ne supunem deciziilor lor. Stiu ca vom fi amendati. Acest lucru este valabil si pentru mine, desi nu am semnat Regulamentul de Ordine Interioara. Il voi semna dupa ce imi voi prelungi intelegerea cu Dinamo”, a adaugat Munteanu.

Fanii ii acuza pe jucatorii lui andone: “nu sint profesionisti”

Greva jucatorilor a nascut reactii si in rindul suporterilor. Elyass Bucurica, liderul Nuova Guardia, ne-a declarat: “Atitudinea lor dovedeste cit de profesionisti sint. Noi am incercat sa fim cit mai aproape de echipa, am creat mereu atmosfera necesara pentru performanta si n-am cedat niciodata.

Dar ce ar fi daca am spune si noi ca sintem obositi sa mai venim la meciul cu Steaua, pentru ca am fost si prin Europa, si prin tara dupa ei? Ar fi bine sa faca o paralela cu ce se intimpla in strainatate in astfel de cazuri si sa nu-si ia lumea in cap. Competitia e dura, si numai cine e bun e sus. Daca ei deja au obosit, dupa ce vom iesi din cupe, ce facem, stam acasa si dormim?”.

Steaua, folosita drept sperietoare

Jucatorii dinamovisti profita mai mereu de apropierea unui meci cu Steaua pentru a forta mina conducerii in rezolvarea unor probleme. In sezonul 2002-2003, dinamovistii au pus de-o greva tocmai inaintea partidei din Ghencea, terminata 1-1.

Elevii lui Ando au fost in disputa cu oficialii clubului in mai multe rinduri si in sezonul 2003-2004, intr-un astfel de moment, in toamna trecuta, plecind cu o zi intirziere in cantonamentul de la Saftica, prilejuindu-i lui Cristi Borcea sa vorbeasca prima data despre faptul ca jucatorii sint mercenari. In aceste cazuri insa ei au cerut achitarea restantelor financiare.

Daca atunci se putea vorbi ca fotbalistii aveau dreptate deoarece performanta trebuie platita la timp, iar clubul se afla intr-adevar in urma cu platile catre fotbalisti, de aceasta data, faptul ca sint obositi nu poate fi o justificare plauzibila pentru cineva care se considera profesionist.

Borcea n-a dat inapoi

Directorul executiv al “ciinilor”, Cristi Borcea (foto), a afirmat ca decizia conducerii echipei de a-i amenda pe fotbalisti ramine in vigoare. “Daca nu i-am penaliza, ar insemna ca antrenorul nu mai are autoritate. Jucatorii au dat dovada de indisciplina si vor suporta consecintele”, a declarat Borcea.

Desi elevii lui Andone s-au aratat deranjati de faptul ca Borcea i-a catalogat drept “mercenari” din cauza refuzului lor de a merge la Breaza, oficialul alb-rosilor nu a dat inapoi. “S-au comportat ca niste mercenari! Noi mereu ne-am respectat obligatiile fata de ei, insa nu acelasi lucru se poate spune despre jucatori”, a incheiat Borcea.

amir.kiarash@prosport.ro

mihai.ionescu@prosport.ro