Mama si sora fratilor "Camataru" - Ion si Vasile Balint, lideri ai mafiei tiganesti din cartierele bucurestene Rahova si Ferentari - sunt urmarite penal de procurori pentru implicare in retele de crima organizata.

Cu privire la mama "Camatarilor" - care pana acum a incercat sa intoxice atat anchetatorii, cat si presa afirmand ca fiii ei ar fi victimele ba ale unor interese politice, ba ale cine-mai-stie caror interese - reprezentantii Parchetului o acuza concret ca a participat la constituirea unui "apendice" infractional al retelei coordonate de catre Ion Balint, zis Nutu Camataru.

Altfel, pe numele Angelicai Stoica (sora Camatarilor) a fost emis deja, in lipsa, si un mandat de arestare preventiva, aceasta fiind cautata de Politie pentru a fi incarcerata.

Angelica Stoica face parte din grupul de 23 de persoane condus de fratii Camataru si implicat - potrivit procurorilor - in acordarea de imprumuturi cu dobanda (camatarie), recuperare prin sechestrare, lovire sau santaj a unor datorii reale sau pretinse, precum si in pretinderea unor taxe de protectie sau "asa-zise amenzi" de la diferite persoane.

Sechestru pe o avere evaluata la zece milioane de dolari

Fiecare membru al retelei coordona cate o structura proprie, formata din simpli executanti, afirma anchetatorii, care - in paralel - au declansat si o ampla investigatie financiara, pentru a stabili provenienta banilor cu care membrii gruparii au cumparat bunuri si imobile in valoare totala de peste zece milioane de dolari.

In acest sens, Ministerul Public a informat la sfarsitul saptamanii trecute ca Nutu Camataru este proprietarul unui domeniu de 47.000 de metri patrati, pe care se afla doua corpuri de casa cu destinatii de locuinte, in strada Salaj numerele 277 si 291.

Potrivit procurorilor, Nutu Camataru mai detine si o ferma de animale (pasari si animale exotice, cai de rasa) pe strada Bardasului 19-23, o vila in comuna Gruiu si un hotel in strada Merisanu nr. 13.

Nutu Camataru a precizat insa, vineri, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti (unde a contestat arestarea, alaturi de fratele lui), ca averea lui se ridica la numai doua milioane de dolari, si ca orice alte estimari "sunt exagerari ale ziaristilor".

Nutu Camataru a adaugat ca este proprietarul unei ferme, unde creste cai, lei, tigri si porumbei, dar si porci, mentionand ca a imprumutat deseori animalele exotice unor personalitati, cu diferite ocazii. Pe bunurile indicate de Ministerul Public, procurorii au instituit sechestru asiguratoriu.

De asemenea, procurorii au pus sub sechestru asiguratoriu si bunurile imobile apartinand "locotenentului" Camatarilor, Silviu Dudita, zis Fluturica. Acesta din urma este proprietarul imobilelor din strada Petre Ispirescu numerele 60 si 71 (sectorul 5), al unui apartament intr-un bloc din strada Baltagului 26, precum si a unei case din strada Crizantemelor nr. 3 (Sectorul 5).