Comitetul International Olimpic si-a dat acceptul ca mai mult de 12 difuzori din intreaga lume sa transmita online competitia de la Atena. Cu toate acestea, companiile respective trebuie sa se supuna unui regulament destul de ciudat.

Astfel, site-urile web ar trebui sa dispuna de tehnologia necesara pentru a impiedica accesul vizitatorilor din afara granitelor tarii de origine a providerului. Fapt care deranjeaza foarte mult conducerea BBC, de exemplu, care ar fi vrut ca fiecare ex-pat al Imperiului Britanic sa poata viziona online medaliile pe care sportivii Albionului le vor cuceri la Atena.

Americanii care vor viziona online Jocurile Olimpice se vor autentifica folosind un card Visa - sponsorul transmisiunii sportive - chiar daca nu vor fi taxati! Citiva dintre providerii europeni isi limiteaza transmisia numai pentru clientii care dispun de o conexiune Internet de mare viteza.

Mai mult, norvegienii trebuie sa fie abonati la unul dintre cei trei principali furnizori de Internet din tara. Exista insa si companii care vor oferi transmisiunile sportive chiar si pe telefonul mobil. Este vorba bineinteles de asiatici!