Daniel Pancu mentine suspansul pina in ziua meciului cu Finlanda, atunci cind se va cunoaste cu exactitate daca ne putem baza pe vedeta lui Besiktas impotriva nordicilor. Dupa o avalansa de accidentari, vestea ca nici Daniel Pancu nu este sigur ca va putea juca impotriva Finlandei a fost primita ca o noua lovitura, care se adauga unei serii naucitoare.

Exista sperante mici, dar e posibil ca Pancone sa fie prezent pe teren miine, astfel incit sa nu ne grabim cu afirmatii in care ghinionul este invocat ante-factum.

Cum te simti, Daniele?

Daniel Pancu: Ma jeneaza putin adductorii de la piciorul drept, dar pot sa calc normal.

Asta inseamna ca sint sperante reale sa poti juca.

Totul depinde de astea doua zile (n.r.- marti si miercuri). Miercuri voi afla cu exactitate daca pot sa joc sau nu.

Cum te-ai accidentat?

Am facut o miscare brusca la incalzirea de dinaintea partidei de duminica, din campionat. La inceput nu am dat atentie, dar dupa un sfert de ora am cerut inlocuirea pentru ca ma supara rau piciorul. Ce mai incolo si incoace, totul vine pe fondul unei suprasolicitari.

Asta inseamna ca, pentru a juca, pina miercuri nu vei mai putea prinde nici un antrenament intreg?

Sper ca miine (n.r. - azi) sa ma pot antrena cot la cot cu baietii, pentru ca la ora meciului sa fiu apt suta la suta.

Dor de Giulesti

Pancone isi doreste foarte mult sa fie prezent pe gazon la meciul cu Finlanda si pentru ca intilnirea se disputa pe gazonul echipei sale favorite. “Nu am mai calcat in Giulesti de ani de zile. Abia astept sa vad cum este noul gazon”, a mai spus ex-rapidistul.

I se pregateste o surpriza

Membrii fan clubului “Daniel Pancu” au decis sa ii faca o surpriza jucatorului lui Besiktas, care astazi va implini 27 de ani. Florea Viorel, presedintele organizatiei, a declarat ca suporterii fostului rapidist i-au pregatit acestuia un tort sub forma unui teren de joc.

Fanii sint hotariti sa-i inmineze azi cadoul lui Pancu, chiar in cantonamentul de la Izvorani, iar pentru meciul de miine au pregatit un banner cu mesajul “Respect Pancu”. (Mugurel Dumitru)

Marica este la Predeal

Accidentat si el la ultima sedinta de antrenament de la Sahtior, Ciprian Marica va fi nevoit sa faca o pauza de opt zile, ratind astfel partida cu nordicii. Profitind de vizita in tara, fostul dinamovist a plecat ieri pina la Predeal, unde s-a relaxat alaturi familie, iar miine va fi la stadion pentru a-i incuraja pe tricolori.

“Voi fi in tribune sa-i sustin pe baieti”, a punctat Ciprian, care azi va fi prezent pe chat-ul ProSport incepind cu ora 13:00. (Iulian Valvoiu)

Zile grele pentru General

Iordanescu are probleme de efectiv mai mari ca niciodata acum, inainte de debutul preliminariilor pentru CM 2006. Chivu, Ganea, Marica si Dancia sint nume pe care in mod sigur selectionerul nu se poate baza in alcatuirea primei formule din cauza accidentarilor. De asemenea, Pancu si Marius Niculae sint incerti, avind sanse destul de reduse de a putea miercuri seara juca din primul minut.

Astfel, devine interesant modul in care Iordanescu va gindi jocul si care va fi formula pe care o va alege pentru “unsprezecele” de start.

Portar - este cert ca va juca Bogdan Lobont, Emilian Dolha nefiind inca portarul care sa poata deveni titular incontestabil la echipa nationala

Defensiva - problemele apar in centrul apararii, acolo unde lipsa lui Chivu va fi greu de acoperit. Variantele lui Iordanescu, alaturi de Iencsi, care este putin probabil ca nu va fi titular, sint Barcauan, Ghionea si Radoi. Cele mai mari sanse pentru a juca alaturi de Iencsi le are, la prima vedere, primul, pentru ca Radoi sa poata fi folosit la inchidere.

Este insa de asteptat ca Mirel sa apara linga Iencsi, iar la inchidere sa fie distribuit un jucator mai combinativ, Plesan. Pe flancuri, nimic nou, Stoican si Rat fiind gata de lupta.

Mijloc - Lucrurile sint foarte complicate in acest compartiment. Pe dreapta va juca aproape sigur Florentin Petre. In centru totul se invirte insa in jurul accidentarii lui Pancu, prezenta sau absenta sa modificind mult garnitura de start si partitura tactica.

Desi a spus despre Plesan ca l-a convocat doar pentru a-i da incredere dupa evolutiile proaste din ultima vreme, sint auspicii ca Iordanescu sa ne ofere neprevazutul, acordindu-i credit. In stinga va fi titularizat probabil Dica, existind si varianta Cernat. Pe de alta parte, mijlocasul lui Dinamo Kiev poate fi folosit, la o adi-ca, si drept coordonator.

Polivalentul Soava si neobositul Caramarin au si ei sanse bune de titularizare.

Atac - lucrurile s-au simplificat in mod nedorit in urma accidentarii lui Ganea. Cuplul care se va afla pe teren la imn va fi aproape sigur Mutu - Danciulescu.

Defensiva lor se clatina

Antti Muurinen (foto sus, in picioare) are doua absente importante, Tainio si Tihinen, ambii decisivi pentru axul central al Finlandei. Tainio joaca inchizator si, in locul sau, ar putea aparea fie Riihilahti, fie Kopteff, cu sanse mai mari pentru primul. Perechea lui Hyypia in centrul defensivei, in locul lui Tihinen, va fi Kuivasto, un stoper experimentat si destul de mobil.

Linia de start a nordicilor depinde si de rolul pe care Litmanen il va primi. E posibil ca vedeta scandinava sa joace mijlocas ofensiv si nu virf impins, astfel incit la mijloc sa apara doi inchizatori. E cert doar ca Muurinen joaca intotdeauna cu patru fundasi.

Finlanda exceleaza in ambitie si organizare, dar are momente in care nu poate face fata unui presing sustinut, din cauza calitatilor tehnice individuale nu prea dezvoltate ale majoritatii jucatorilor sai. Cel mai slab punct pare a fi zona defensiva stinga, unde de obicei apare Saarinen, un fundas solid, dar nu prea rapid.

Atacul sta in inspiratia lui Litmanen si in forma lui Forssell, ultimul avind de partea sa tineretea, iar impotriva lipsa de experienta.

Mai periculosi decit se credea

Generalul a programat pentru ieri-dimineata o sedinta video in care tricolorii au studiat inregistrarea partidei Finlanda - Serbia (3-0). Analiza, care a durat in jur de 30 de minute, le-a relevat jucatorilor o alta fata a echipei nordice.

Elevii lui Muurinen au etalat un joc destul de combinativ, in forta, accentul fiind pus pe combinatiile pe flancuri si pe forta de patrundere a atacantului Forssell, sustinut cu pase utile de veteranul Litmanen. In partida cu sirbii, finlandezii au folosit sistemul 4-4-1-1, cu doi mijlocasi la inchidere, asezare pe care este foarte probabil ca selectionerul finlandez sa o foloseasca si miine.

Iordanescu i-ar fi pus in garda pe Stoican si pe Rat, fundasii de banda, asupra pericolului pe care il reprezinta mijlocasii laterali ai adversarilor. (Iulian Valvoiu) dan.filoti@prosport.ro