Avind in vedere rezultatele excelente obtinute de serviciile secrete straine in domeniu, parapsihologii nostri vor fi angajati la SRI “cu acte in regula”. Pina acum, specialistii romani au lucrat doar in regim de colaborare, unii dintre ei nestiind ca sunt supusi unor teste complexe. Alaturi de parapsihologi, in aceasta diviziune vor mai lucra si citiva astrologi.

Zeci, daca nu sute de adevarati sau falsi parapsihologi au iesit la lumina in Rominia. Dotati cu capacitati extrasenzoriale sau, mai pe romineste spus, cu un al saselea simt, parapsihologii pot oferi informatii extrem de importante. Luati la misto pina la mijlocul secolului XX, ei au intrat incet-incet in atentia serviciilor secrete. De ce? Tocmai pentru ca ofereau informatii.

Ei erau o mina de aur. Serviciul Roman de Informatii s-a dovedit si el interesat de acesti oameni iesiti din comun. I-a testat, i-a folosit in diverse situatii. Rezultatele au fost, se pare, peste asteptari. Asa ca, in acest moment, SRI pregataste o adevarata “diviziune psi”.

Informatia, scursa din interiorul SRI, poate parea socanta. Ce sa caute vizionarii si clarvazatorii intr-un serviciu de informatii? Ei bine, ei pot face uneori ceea ce nici un alt agent nu poate: sa ofere informatii despre evenimente sau cazuri imposibil de rezolvat prin metodele specifice. Americanii nu sunt singurii care s-au au testat citirea gindurilor.

Liderii fostei URSS au incurajat si finantat generos cercetarile intr-un domeniu precum parapsihologia. Intelegind potentialul oferit de telepatie ori teledetectie, sovieticii au inclus cercetarile de parapsihologie in categoria proiectelor secrete, alaturi de rachetele intercontinentale sau submarinele nucleare.

Era normal deci ca si serviciul de informatii al Romaniei – adica Securitatea – sa apeleze la acest tip de surse. Acum, SRI s-a decis sa renunte la colaborarea sporadica si sa-si angajeze o adevarata echipa de parapsihologi. Din aceasta diviziune vor face parte, conform surselor noastre, parapsihologi adevarati. Cei mai buni din tara. Ei vor fi partea oculta a spionajului romanesc.

Parapsihologi testati “in orb”

Primele experimente cu parapsihologi au inceput pe vremea Securitatii. Ele aveau legatura atit cu rezultatele bune obtinute de KGB prin utilizarea acestui tip de surse, cit si cu apetenta sotilor Ceausescu pentru acest domeniu.

De altfel, Securitatea controla si citiva astrologi renumiti, pe care ii pusese la dispozitia cuplului Ceausescu, desi, oficial, astfel de practici erau interzise cu desavirsire.

Dupa ’89, SRI si-a regrupat fortele si a continuat seria experimentelor legate de utilizarea parapsihologilor. Mai timid la inceput, exercitiile au cunoscut o adevarata relansare in momentul in care SRI a pus mina pe informatii extrem de utile cu ajutorul parapsihologilor.

Din acel moment, ei au fost utilizati pentru a clarifica aspecte legate de operatiuni de mare amploare, precum prabusirea avionului de la Otopeni sau Operatiunea “Tigareta”. De asemenea, experimentele se faceau si “in orb”: deghizati in clienti, agentii SRI le faceau vizite parapsihologilor, supunindu-i unor texte despre care acestia nu isi dadeau seama.

Dupa ce a realizat o adevarata baza de date cu toti parapsihologii care ar putea intra in program, SRI a facut un studiu extrem de bine documentat si justificat. Concluzia era clara: SRI are nevoie de o “diviziune psi”.

In acest moment, dupa ce toate datele au fost procesate, cererea a fost aprobata. Parapsihologii vor fi, deci, angajati ai SRI. Este vorba, evident, despre persoane verificate la singe, din rindul carora sunt exclusi aventurierii, nebunii si sarlatanii. Au ramas doar cei mai buni. Alaturi de citiva astrologi de acelasi calibru, ei vor fi partea oculta a Serviciului Romin de Informatii.

Ei vor avea sarcina de a sonda abisul intelectului uman, de a furniza informatii imposibil de obtinut cu mijloace conventionale, si chiar de a face predictii. Isi vor folosi capacitatile de teledetectie (vederea la distante mari), telekinezie (mutarea obiectelor cu forta gindului), telepatia (comunicarea de la distanta), premonitia (capacitatea de a vedea in viitor) sau hipnoza.

CIA a lansat prima misiune de spionaj parapsihologic din istoria SUA

In anii 1950-1960, perioada in care spionajul s-a diversificat si a atins o sofisticare necunoscuta, razboiul psihologic s-a adaugat simplei culegeri de informatii. In acest context, in vara anului 1974, citiva ofiteri ai CIA au lansat prima misiune de spionaj documentat psihic din istoria Statelor Unite. Tinta a fost un centru secret de cercetari dintr-o regiune indepartata din Kashstan.

La CIA, unde se stiau putine lucruri despre aceasta procedura, locul respectiv din Uniunea Sovietica era denumit URDF-3. Angajat sa rezolve aceasta misiune a fost Pat Price, o persoana care avea capacitatea de a citi gindurile si de a avea viziuni ale unor locuri aflate la mare distanta.

Dupa ce si-a limpezit mintea si a inceput sa se concentreze, Price a inceput sa caute acel loc din Kazahstan mental, pretinzind ca il observa. Pentru inceput, el a spus ca vede acolo vede o macara mare. Vestea l-a socat pe un ofiter CIA, care vazuse o fotografie recenta de recunoastere a URDF-3 in care era intr-adevar o macara neobisnuit de mare.

Aceasta a fost exeperienta care a stat la baza nasterii unei noi ere, cea a spionilor psihici.

Povestea parapsihologiei in CIA nu s-a sfirsit o data cu disparitia fizica a lui Price. Citiva oficiali cu rang inalt au continuat sa acorde atentie fenomenului. In noiembrie 1976, directorul CIA, George Bush, i-a chemat pe cercetatori la o sedinta, de teama ca sovieticii le-au luat-o inainte americanilor in jocul de-a razboiul mintii.

Abia la sfirsitul anului 1995, CIA a recunoscut implicarea sa secreta in proiectele de parapsihologie si a comandat unor experti independenti un raport care sa evalueze meritele acestei metode.

Ceausescu a mers la parapsiholoaga bulgaroaica Vanga

O parapsiholoaga celebra a epocii comuniste a fost bulgaroaica Vanga, la care au ajuns si sotii Ceausescu. Nascuta in 1911, in muntii Rodopi, Evanghelia Dimitrova isi datora puterile, potrivit legendelor locale, unei intilniri cu zinele padurii.

Ea a fost folosita de serviciile bulgare de informatii, una dintre previziunile sale cele mai cunoscute fiind cea despre scufundarea submarinului nuclear Kursk, previziune facuta in anii ’80, cu 20 de ani inainte de producerea tragediei din Marea Barents.

Djuna, sfetnicul de taina al lui Brejnev

Pe vremea fostei URSS, una dintre cele mai cunoscute persoane inzestrate cu capacitati parapsihologice a fost Evghenia Davitasvili, cunoscuta drept Djuna, care isi datoreaza faima mai ales faptului ca s-a ocupat de sanatatea fostului lider sovietic Leonid Brejnev.

Djuna a fost studiata de savantii Academiei de {tiinte a URSS, care au confirmat faptul ca este inzestrata cu puteri iesite din comun. Din acel moment, ea a furnizat KGB o multime de informatii despre obiectivele inamicului.