Procesul a fost programat sa inceapa la ora zece, insa judecatorul s-a gandit ca este mai bine sa-l lase ultimul, fapt care a starnit nemultumirea familiilor celor noua inculpati, cat si a avocatilor, care au fost nevoiti sa astepte cinci ore pana la inceperea procesului.

Mai mult, culmea ironiei, sedinta s-a incheiat in numai cateva minute din cauza faptului ca Mircea Razvan Dimitriu, unul dintre cei noua, nu a fost citat la locul de detentie.

Un alt motiv de amanare a fost cererea unui avocat, care a invocat o neregula la emiterea mandatului de arestare impotriva clientului sau, solicitand un complet special care sa verifice legalitatea actului. Instanta a fost de acord si a acordat un termen intermediar la 24 august.

O sala mica pentru un proces mare

De cum au intrat in sala de judecata, avocatii, printre ei aflandu-se cateva nume grele precum Doru Viorel Ursu, Dan Apostol sau Alice Draghici, s-au plans de conditiile oferite. Acestia au reclamat faptul ca locul este prea mic pentru acest proces, deoarece, pe langa reprezentantii mass-media, la judecata participa si foarte multi membri ai familiilor celor inculpati.

Un alt motiv de nemultumire, mai ales din partea rudelor, este dat de diferentele care se fac intre cei implicati. "In timp ce ei stau in inchisoare, baiatul lui Ģiriac face plaja", se plangea pe holul Tribunalului Alexandra Ionescu, mama lui Bogdan Ionescu.

"Pe Ģiriac, Iliescu l-a primit la 12 noaptea. Pe mine nici la 12 ziua nu m-a primit", spunea o alta mama, care nu a vrut sa-si dea numele pentru ca "presa nu spune mereu adevarul".

Raluca Sandu intarzie la intalnirea cu magistratii

Dosarul "Cocaina" a fost disjuns in doua, in cealalta jumatate fiind cercetate persoane cu nume "grele" in Romania. Robert si Raluca Sandu, nepotul, respectiv fiica presedintelui FRF, Ion Ion Ģiriac si Ileana Lazariuc sunt acuzati de trafic de droguri, consum de droguri si punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de stupefiante.

Robert Sandu (foto) este singurul arestat dintre cei patru, Ģiriac Jr. si fiica Anastasiei Lazariuc avand interdictie de a nu parasi tara, in timp ce Raluca Sandu se afla in SUA si nu a fost audiata pana in prezent de procurori.

Nepotul "Nasului" si un alt complice, Tyagi Shailendra, au fost si ei prezenti ieri la Tribunalul Bucuresti, unde un complet special le-a prelungit mandatul de arestare cu inca 30 de zile.

Aceiasi magistrati au mentinut si interdictia de a nu parasi tara pentru cuplul Ģiriac-Lazariuc.