De asemenea, pe un trend ascendent se afla si cifra de afaceri a companiei, care a ajuns la 171 de milioane de euro, care a crescut cu circa 40% fata de valoarea raportata pentru perioada similara a anului trecut. Vicepresedintele companiei, Peter Braun, a declarat ca rezultatele bune din primul semestru au fost determinate de majorarea pretului la metale si de cresterea capacitatii de productie.

Amintim ca proprietarul Alro este compania americana Marco International, care a cumparat combinatul de la stat in urma unei tranzactii controversate din cauza pretului mic. Dupa ce a cumparat Alro, grupul Marco a cumparat si principalul sau client, societatea de prelucrare a aluminiului Alprom, tot din Slatina.

Or, Alprom, dupa ce si-a majorat pierderile de 18 ori anul trecut, a raportat la primele sase luni o pierdere de 2,8 milioane de euro. Principala cauza - cresterea pretului cu 265 de dolari pe tona de aluminiu, pe care il cumpara de la Alro. Ca atare, pentru ca materia prima s-a scumpit, si vanzarile Alprom au scazut pe masura. Cifra de afaceri a societatii a scazut de patru ori, de la circa 1.

400 de miliarde de lei, la jumatatea anului trecut, la doar 276 de miliarde, la sfarsitul lui iunie 2004.

Oricum, cele doua societati vor fuziona prin absorbtia de catre Alro, dupa ce se va incheia procedura de preluare de catre Alro a pachetului minoritar de actiuni Alprom de pe piata Rasdaq.