La intrebarea "in ce masura urmatorii candidati din partea PSD sunt potriviti pentru functia de presedinte al Romaniei?", 61,2% l-au preferat pe Adrian Nastase, 49% pe Mircea Geoana, 9,3% pe Ioan Mircea Pascu, 20% pe Mugur Isarescu, 5,2% pe Dan Ioan Popescu, 6,4% pe Miron Mitrea, 3,4% pe Radu de Hohenzollern si 5,7% pe Nicolae Vacaroiu.

Testarea performantei personale si a influentei acesteia asupra votului pentru partid a fost o incercare de a stabili candidatul care potenteaza cel mai bine performanta partidului.

Astfel, candidatul Adrian Nastase a obtinut un scor mai mare pentru PSD, in timp ce Mircea Geoana a pierdut 1,4% fata de scorul PSD, iar cu Mugur Isarescu candidat, partidul ar fi prejudiciat cu 7,4% si cu Ioan Mircea Pascu cu 8%. De asemenea, din cei care vor alege Alianta D.A.

la parlamentare, la Presedintie, 26,1% l-ar alege pe Adrian Nastase, iar de la cei care vor vota PRM la parlamentare, Nastase va obtine 27,7%. De retinut este faptul ca cine voteaza UDMR si PUR la parlamentare il prefera ca presedinte pe Mircea Geoana, 11,1%, respectiv 23,1%.

Vasile Dancu a prezentat si competitivitatea unui candidat testata si in relatia cu contracandidatii politici cei mai importanti. Fara a le da numele contracandidatilor, si la aceasta proba Adrian Nastase a obtinut un scor de 44%, Geoana 32%, Isarescu 20% si Pascu 15%.

Vasile Dancu spune ca acest sondaj, care se doreste mai mult un studiu stiintific, a fost realizat in perioada 22 iunie - 1 august, iar lista a fost alcatuita de cativa sociologi si cu ajutorul presei. Sondajul a fost realizat de Metro Media Transilvania, pe un esantion de 1105 subiecti.