Ordinul nr. 1356 din 27 iulie 2004 pentru modificarea si completarea Reglementarilor privind conditiile tehnice pe care trebuie sa le indeplineasca vehiculele rutiere in vederea admiterii in circulatie pe drumurile publice din Romania - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei nr. 211/2003, cu modificarile ulterioare.

Vanzarea sau utilizarea unei componente sau entitati tehnice noi este admisa numai daca aceasta a fost omologata in conformitate cu prevederile acestor reglementari sau a fost certificata de catre Registrul Auto Roman.

In vederea imbunatatirii sigurantei rutiere la punerea in circulatie a autovehiculelor se recomanda echiparea acestora cu urmatoarele elemente de siguranta rutiera:

- trusa medicala;

- triunghi de presemnalizare;

- stingator de incendiu;

- placi de identificare spate (pentru vehicule grele sau lungi si pentru vehiculele lente).

Pana la 1 ianuarie 2005, la prima inmatriculare si la vanzare, autovehiculele noi produse in Romania trebuie sa respecte prevederile directivelor europene referitoare la EURO 2.

Incepand cu 1 octombrie 2008, omologarea nationala de tip se acorda numai daca se respecta conditiile tehnice privind emisiile poluante ale motoarelor acestora prevazute in directivele europene referitoare la EURO 5.

Incepand cu 1 octombrie 2009, la prima inmatriculare si la vanzare, autovehiculele noi trebuie sa respecte prevederile directivelor europene in ceea ce priveste emisiile de gaze poluante, de particule si opacitatea gazelor referitoare la EURO 5.

Ordinul intra in vigoare in data de 17 septembrie 2004.