O prima repriza stearsa, o eliminare si doua goluri chinuite, iata reteta unui debut chinuit cu dreptul, "Tricolorii" au cistigat intr-un final marcat de doua eliminari, un gol de inspiratie al lui Petre si un penalty inventat de asistent

Camelia Potec si echipa de gimnastica ne-au invatat rau. Seara si victoria, iata un ritm de viata pe care ne vine greu sa-l deprindem. Mai ales ca in fata Finlandei avem un atu, valoarea, si mai multe handicapuri. Cum ar fi talia, PIB-ul, gipsul nenumaratilor accidentati, obligativitatea de a cistiga, presiunea de a ne califica dupa doua ratari care ne-au cam scos seva din tulpina.

E destul de greu sa-l privesti pe Florentin alaturi de Sami Hyypia. Aproape o jumatate de metru diferenta. Dar fotbalul nu inseamna numai talie. Presupune si combinatie, si tehnica, si pasa cu calciiul, arma noastra ancestrala. In prima repriza am incercat sa uzam de aceste calitati, dar fara succes. Doua ocazii Danciulescu, doua lovituri libere Mutu in bratele lui Niemi.

Multa miscare, valuri in tribune, al doisprezecelea jucator mai bun decit primii 11. In replica, nordicii ne-au dat fiori la fazele fixe, unde veneau toate "inaltimile", cu Sami in frunte. Lobont a cazut o data prada taliei sale mici pentru un portar, a iesit pe sub minge, iar Johansson (27) ne-a inghetat in august, trimitind in bara.

La reluare Iordanescu l-a scos pe "semiusorul" Caramarin si a bagat "pana" Cernat, care a reusit citeva slalomuri de efect, dar si o ratare monumentala, singur cu portarul. Iar la rampa a aparut, in fine, Mutu. Mai intii rezerva lui Chelsea l-a infruntat pe Hyypia, titularul lui Liverpool. A scos o lovitura libera pe care tot el a trimis-o direct in plasa.

Mesaj pentru Mourinho ca al patrulea atacant al sau se pricepe la asemenea faze.

Barcauan s-a sacrificat pentru echipa, blocind un adversar scapat spre poarta noastra, dar n-am jucat decit 5 minute in inferioritate. In final de meci, liliputanul Petre a marcat din careu un gol mai important decit parea in momentul realizarii. Fiindca un tusier anonim din Polonia a vrut sa iasa la rampa si sa acorde Finlandei un penalty de tot risul. A iesit bine, dar cit ne-am chinuit!