Viorel Catarama, Florin Andronescu, Misu Negritoiu, Dinu Pescariu, Florin Segarceanu, Mugur Mihaescu. Oameni de afaceri, politicieni, bancheri, sportivi de performanta, actori. La prima vedere sunt oameni care nu au nimic in comun. si totusi ceva ii leaga: pasiunea pentru golf. Aproape in fiecare sambata, parcarea Clubului de Golf din Breaza se umple cu autoturisme de lux.

Masini elegante, masini sport sau masini de teren. Vecinii clubului stiu in functie de masinile parcate aici cine a venit sa joace golf in weekend. "Azi a venit si Catarama", ne-a spus un batranel care trecea cu bicicleta prin fata portii. si nu era greu de ghicit de unde stie, nefiind vreun fiu al Mamei Omida. Maybach-ul lui Catarama, care a costat circa 400.

000 de euro, trona pe primul loc in parcare. Mi-am facut curaj si am parcat si eu micutul Tico in parcarea transformata ad-hoc in Salon Auto. Mi-am atarnat aparatul de fotografiat dupa gat si am plecat pe dealuri in cautarea jucatorilor de golf.

Desi se spune ca e un joc tacut, linistit si adresat in special "domnilor", strigatele de enervare m-au condus spre locul unde Viorel Catarama lua bataie de la Misu Negritoiu. Loviturile ratate il faceau pe cunoscutul om de afaceri sa ofteze si sa comenteze la fiecare pas.

Nici Misu Negritoiu, in prezent director general adjunct al ING Bank, nu se manifesta mai domol: o palma peste propria fata marcheaza o ratare. Jocul continua. Cei doi nu sunt singuri. Permanent sunt insotiti de un instructor al clubului care le cara intr-o masinuta gentile cu crose. Catarama este foarte mandru de geata lui care l-a costat... 3.500 de euro.

Asa cum si-a achizitionat si masina, cea mai tare de pe piata la ora respectiva, conform spuselor sale, probabil ca asa a facut si cu crosele. Sa nu aiba nimeni ca ale lui. Mai modest, Misu Negritoiu ne-a spus ca poti sa-ti iei o geanta buna si la 500 de euro. Au fost si ei incepa-tori acum 3-4 ani, dar acum "suntem chiar bunicei", spune bancherul, care recunoaste ca e pasionat de acest sport.

"Merg la golf de cate patru ori pe saptamana si recunosc ca investesc destul de mult in hobby-ul meu. Geanta, abonamentul aici la Breaza unde vin aproape in fiecare weekend, abonamentul la Clubul Diplomatic din Bucuresti unde merg in timpul saptamanii. Apoi vacantele. imi place sa merg in strainatate sa joc pentru ca acolo sunt terenuri incomparabil mai bune.

Antalya, Tunisia, Austria sunt renumite pentru cluburile de golf. Cateodata plec si doar pentru un weekend". "Dubai", completeaza miliardarul Florin Andronescu, de la Flanco. Dar toti jucatorii romani sunt amatori. in Romania nu exista profesionisti. Nimeni nu castiga bani din acest sport. Doar se consuma.

si cupele care se organizeaza deja cu regularitate sunt doar ocazii de a se cunoaste si de a juca. Nu se dau premii, pentru ca asa impune regulamentul la amatori. "Doar Catarama a incalcat regulamentul. La Cupa Elvila a dat premiu 2.500 de euro", spune Florin Andronescu, miliardarul care a pus pe picioare sistemul de rate cu firma Flanco.

El a inceput sa joace inca din 1995 si e recunoscut drept cel mai bun jucator dintre VIP-uri. Asa cum despre actorul Mugur Mihaescu "Garcea" se spune in soapta ca "nu prea le are". Sambata, la Cupa Trandafirilor, Misu Negritoiu le-a dat lectii vedetelor, el fiind clasat pe locul trei.

Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania, desi a fost prezent, nu a jucat din cauza unei dureri la picior. Asa ca, desi este un sport al elitelor, poate fi cateodata si un sport periculos.

Articol de: Rodica Lazar