Elevii si studentii care doresc sa beneficieze de ajutorul financiar guvernamental pentru cumpararea unui calculator personal trebuie sa depuna o cerere pana la 1 septembrie, la unitatea de invatamant la care sunt inscrisi, a anuntat ministrul Comunicatiilor, Adriana Ticau, informeaza Mediafax.

Guvernul a aprobat, in sedinta de saptamana trecuta, printr-o hotarare, normele metodologice de aplicare a Legii 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar in vederea stimularii achizitionarii de calculatoare.

Potrivit legii, familiile cu venituri brute lunare sub 1,5 milioane de lei pe membru de familie, care au in ingrijire copii elevi sau studenti, pot beneficia de un ajutor financiar de cel mult 200 de euro pentru cumpararea unui calculator personal.

Beneficiarii trebuie sa depuna la unitatea de invatamant la care sunt inscrisi o cerere de acordare a ajutorului, o copie dupa certificatul de nastere sau actul de identitate propriu si al parintilor, precum si acte doveditoare privind veniturile membrilor familiei. Solicitarile trebuie depuse pana la 1 septembrie 2004.

Adriana Ticau a mai precizat ca, la 1 octombrie 2004, dupa ordonarea prin intermediul unui portal a cererilor eligibile, va fi stabilita lista beneficiarilor acestui ajutor, astfel incat elevii sa isi poata cumpara calculatorul in termen de 30 de zile de la definitivarea acestei liste.