BBC a fost "spulberata", ieri, de presa britanica, dupa ce s-a aflat ca a platit cu 40.000 de lire sterline anual un condamnat pentru crima, care facea munca de documentare pentru British Broadcasting Corporation si Channel 4.

"The Telegraph" precizeaza ca este vorba despre James Raven, in varsta de 44 de ani, care a fost angajat pentru a realiza o serie de documentare difuzate de cele doua posturi de televiziune apartinand corporatiei britanice. Raven a fost liderul unei bande de mascati, care a asasinat un traficant de droguri, in comitatul Cheshire, in iunie 2003.

In timpul procesului, juriul a aflat ca principalul acuzat avea legitimatie de presa emisa de cea mai puternica corporatie mass-media din Marea Britanie. Chiar in acea perioada, James Raven s-a aflat pe statele de plata ale BBC, cu un salariu anual de 40.000 de lire sterline. Ambele institutii l-au angajat in ciuda faptului ca mai suferise o condamnare anterioara, de 14 luni, pentru violenta.

Procurorul Phil Jones, cel care a condus ancheta impotriva ziaristului-criminal, a subliniat ca "televiziunile nu ar trebui sa angajeze criminali pentru ca le afecteaza imaginea si apoi credibilitatea in fata publicului este compromisa".