Romanca Elisabeta Lipa este in varful ierarhiei canotorilor dupa a ce a obtinut cea de-a cincea medalie de aur, ea fiind participanta la sase editii ale Jocurilor Olimpice.

Lipa a egalat palmaresul britanicului Steve Redgrave prin victoria de ieri dimineata de la Schinias, alaturi de colegele ei din echipa de opt+1, relateaza AFP. Romancele au terminat cu un avans de o secunda si 86 de sutimi, urmate americance si olandeze, sosite la o distanta de doua secunde si 15 sutimi.

Elisabeta Lipa, de cinci ori campioana olimpica la canotaj, si-a anuntat duminica retragerea din activitatea competitionala, dupa ce a castigat, cu echipajul de 8+1 al Romaniei, medalia de aur la JO de la Atena, informeaza AFP. "A fost ultima mea cursa", a declarat Lipa, dupa ceremonia de premiere.

Lipa a afirmat, dupa ceremonia de premiere, ca se bucura pentru ca la 40 de ani si-a incheiat cariera cu o medalie de aur. "Ma bucur ca am putut sa-mi inchei cariera cu o medalie de aur si pe aceasta nu pot sa o impart cu nimeni. Este numai a mea, mi-o dedic numai mie. Dupa 24 de ani de munca, dar avand in vedere ca intre JO sunt patru ani, pot sa spun ca am muncit patru ani pentru sase minute.

La 40 de ani mi-am incheiat cariera cu un aur si sunt foarte fericita. Reprezinta pentru mine o incununare a carierei", a spus Lipa. Romancele Constanta Burcica si Angela Alupei si-au pastrat si ele titlul la dublu vasle, categoria usoara, in fata germanelor Daniela Raimer si Claudia Blasberg si a olandezelor Kirsten van Del Kolk si Marit van Eurpen.